Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dacă o inițiativă de CSR va fi aprobată, femeile din India vor putea lucra ca șoferițe de camion în transportul de marfă peste granițele mai multor țări europene, din Portugalia până în Suedia. În încercarea de a aborda deficitul șoferilor europeni de camioane, firma maghiară Baton Transports recrutează șoferițe din India, angajând în special femei cu educație școlară de bază și cunoștințe de limba engleză. 

De asemenea, contractul nu conține obligațiuni, dacă renunță mai devreme, compania nu va percepe nicio taxă, ci va fi pe o perioadă de doi ani, care poate fi prelungită. Baton Transports s-a asociat cu ONG-urile locale pentru formarea viitoarelor șoferițe auto pentru un loc de muncă de cinci zile pe săptămână plus un permis de ședere. Mai mult, femeile își vor putea lua familiile aproape în timpul perioadei de muncă. În cadrul proiectului pilot de șase luni, compania speră să angajeze 25 de femei și țintește ca în cinci ani să angajeze 800.

„Meseria implică ore lungi de lucru departe de familie și are o rată mare de uzură”,

a declarat Claus Normann Hansen, CEO-ul Baton Transport.

Ziua de lucru de 15 ore va avea un plafon de nouă ore de condus, doar 4,5 ore într-o singură porțiune – pentru a acoperi 600-650 km și vor fi asigurate hub-uri sigure pentru șoferi. În octombrie, anul trecut, în timp ce se angajau șoferi în Tamil Nadu, o femeie de 52 de ani a dorit să se înscrie, a adăugat Claus Normann Hansen. „Nu avea cunoștințe despre conducerea camioanelor și nu a fost selectată. Dar acest lucru a stârnit ideea de a instrui femeile pentru industria care are un deficit uriaș”, a adăugat Hansen, completând că încă se mai lucrează la criteriile de eligibilitate.