Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UTA Edenred, un furnizor de top de servicii de mobilitate la nivel european și o companie Edenred, a introdus de curând UTA EasyFuel®, cardul digital pentru combustibil, cu care șoferii pot procesa tranzacțiile de combustibil direct la pompă, în timp real și în conformitate cu legile privind protecția datelor. Utilizarea cardului digital pentru combustibil nu numai că elimină nevoia de a sta la coadă la casă, dar previne și frauda (în special furtul și utilizarea necorespunzătoare a datelor cardului) și le va oferi managerilor de parcuri auto un control mai strict asupra cantității de combustibil alimentată. Noua soluție a UTA Edenred încorporează tehnologia CarPay-Diem, lider european în orchestrarea plăților mobile.

Inițial, UTA EasyFuel va fi disponibil în regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția) – printr-una dintre cele mai mari rețele de acceptare a plăților mobile din regiune – până la sfârșitul primei jumătăți a anului 2022. Apoi, va fi extins treptat în alte țări europene până la sfârșitul anului. Aplicația este disponibilă pentru dispozitivele iOS, Android și Huawei și poate fi descărcată gratuit din app store-ul telefonului mobil.

Carsten Bettermann, CEO UTA Edenred, declară: „Prin digitalizarea cardurilor pentru combustibil, creștem semnificativ viteza și securitatea tranzacțiilor noastre. Pentru clienți, acest lucru înseamnă o experiență de alimentare mai sigură, mai rapidă și mai simplă. CarPay-Diem este partenerul ideal pentru implementarea procesării plăților mobile.”

Lukas Schneider, Director pentru Parteneriate Strategice la UTA Edenred, declară: „Lansarea UTA EasyFuel este un pas important în evoluția noastră spre a deveni o platformă digitală all-in-one pentru cerințele de mobilitate ale clienților noștri.”

Prin trecerea de la cardurile fizice pentru combustibil la un serviciu complet digital, UTA Edenred duce achiziția de combustibil în era digitală. Chiar înainte de pandemie, clienții cereau procesarea contactless a plăților pentru combustibil la pompe, astfel încât să nu fie nevoiți să stea la coadă la casă. Acum, UTA EasyFuel oferă o experiență de alimentare complet nouă. Nu doar clienții UTA Edenred beneficiază de procesarea mai rapidă și de securitatea îmbunătățită oferită de UTA EasyFuel, ci și partenerii UTA de acceptare a plăților.

Mercedes-Benz Trucks face un alt pas important în digitalizarea vehiculelor sale. Camioanele Mercedes-Benz Actros au plătit automat pentru prima dată combustibilul la stațiile de service Shell din Stuttgart, Germania. Experții de la Mercedes-Benz Trucks și Shell au instalat un nou prototip, Truck-ID digital, prezentat anterior de Mercedes-Benz Trucks pe tabloul de bord al camionului, combinat cu un prototip de card de combustibil digital activat de tehnologia API Shell SmartPay. Truck-ID funcționează ca o carte de identitate integrată, astfel încât tranzacțiile sunt atribuite în mod unic vehiculului și semnate automat de vehiculul însuși. API-ul (interfața de programare a aplicației) Shell SmartPay funcționează ca un transmițător de date și permite digitalizarea cardurilor de combustibil și plățile pentru combustibil pe site-urile Shell prin intermediul sistemelor de computer de bord pentru camioane. Camioanele Mercedes-Benz Actros utilizate în teste sunt vehicule obișnuite din serie, al căror software a fost completat pentru a include funcțiile de autorizare a serviciilor de plată.

Pentru a realiza acest lucru, Mercedes-Benz Trucks și-a conectat și prototipul existent al Truck Wallet, care este o tehnologie de platformă și un program central pentru utilizator pentru toate aplicațiile care pot accesa Truck-ID-ul în diferite scopuri, cu cardul digital de combustibil. Experții de la Mercedes-Benz Trucks și Shell au colaborat pentru a dezvolta o soluție digitalizată de card de combustibil accesibilă din Truck Wallet. Ca parte a testelor, acest card de combustibil digital a accesat funcționalitatea Truck-ID-ului prin Truck Wallet și a autentificat și autorizat camionul către sistemul stației centrale de alimentare în timpul procesului de plată online. Odată ce vehiculul s-a identificat în siguranță cu sistemul Shell cu Truck-ID-ul său, tranzacția a fost autorizată de către Shell SmartPay API. Partea esențială a verificărilor de securitate a fost potrivirea locației GPS a camionului și a stației de alimentare. Doar dacă ambele au fost potrivite cu succes, pompa a fost activată.

Companiile de transport au dat până acum șoferilor carduri fizice de combustibil ca fiind carduri de plată la anumite stații de alimentare, permițând plata combustibilului direct din contul companiei. Cardul de combustibil digital încorporat al unui camion ar putea face viața de lucru mai ușoară pentru șoferi în mai multe moduri. De exemplu, prin eliminarea necesității de a merge la casa de marcat. Companiile de transport ar putea beneficia de o reducere semnificativă a muncii administrative, deoarece nu ar mai trebui să se ocupe de carduri fizice și de procese mai sigure. De asemenea, cardul digital de combustibil ar îngreuna frauda pe scară largă a combustibilului. Potrivit estimărilor experților, pierderea anuală cauzată de acest tip de fraudă a combustibilului care implică camioane de mare tonaj din Europa poate ajunge la milioane pentru industria transporturilor.

În practică, ideea care stă la baza abordării Shell și Mercedes-Benz Truck ar putea însemna că, la sediul companiei de transport, un manager de flotă alocă un card de combustibil digital camionului cu ajutorul interfeței de utilizare Truck Wallet. Prin plasarea cardului de combustibil în “portofelul” camionului, managerul conectează ID-ul camionului cu cardul de combustibil digital. Acest proces are loc online, astfel încât managerul flotei are întotdeauna acces la „portofelul” fiecărui camion. Aplicația de navigație conectată îl informează pe șoferul camionului de îndată ce este nevoie de realimentare și indică cea mai apropiată stație de alimentare posibilă a Shell. Când șoferul a confirmat stația de alimentare selectată din sistem și a ajuns la stație, aplicația cere numărul pompei de combustibil pe care a selectat-o.