Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dacia se concentrează asupra a ceea ce contează cu adevărat pentru clienți – accesibilitatea și bucuria activităților în aer liber. Din dorința lor de a explora noi teritorii și de a se conecta cu natura, Dacia se asociază cu Dunav Ultra, cea mai lungă rută turistică de biciclete din Bulgaria.

Dunav Ultra este cea mai populară aventură cu bicicleta din Bulgaria. Inițiativa, lansată acum 10 ani ca rută turistică pentru biciclete, oferă acum aplicație mobilă, kit de călătorie pentru ruta respectivă și posibilități de aventuri distractive în natură și promovarea regiunii prin care trece traseul. Pentru Dacia, parteneriatul cu Dunav Ultra reprezintă o oportunitate pentru cele două organizații de a se uni în jurul obiectivelor și valorilor lor comune, precum un stil de viață activ, incluziune și extinderea orizonturilor.

O nouă provocare pentru membrii Duster Adventure Club

Prin parteneriatul cu Dunav Ultra, Dacia îi provoacă pe membrii Duster Adventure Club, clubul dedicat proprietarilor de Dacia Duster, să exploreze noi teritorii cu mașina lor și cu familia. Fiecare membru al clubului care completează un formular special de înregistrare are ocazia să primească ca dar un kit limitat Duster Adventure Club x Dunav Ultra, care include surprize speciale de la cei doi parteneri. Cu ajutorul pachetului, membrii Duster Adventure Club vor avea posibilitatea să planifice călătorii către 26 de locații noi și interesante din nordul Bulgariei.

Membrii care se alătură acestei inițiative vor avea ocazia să-și împărtășească experiențele și impresiile despre locații, dar și să ofere sugestii pentru noi locuri interesante care merită vizitate. Inițiativa se aliniază cu ideea generală a clubului, lansat acum nouă ani, și anume călătorii neprețuite alături de familie și momente deosebite în compania mașinii lor preferate.

Dacă sunteți membru al clubului, solicitați kitul limitat pe site-ul http://club.dacia.bg/

Vehicule de asistență fiabile în cadrul traseului

Dacia va fi transportatorul oficial al celei de-a 10-a ediții aniversare a traseului Dunav Ultra. Datorită fiabilității, rezistenței și înălțimii mari a solului, modelele Dacia au toate caracteristicile necesare pentru a însoți participanții pe întregul traseu de 700 de kilometri. Eficiența energetică optimă și combinația de două rezervoare de combustibil de aceeași dimensiune (benzină și GPL) la versiunile ECO-G asigură o amprentă minimă și posibilitatea de a parcurge distanța completă fără a necesita încărcare.

Dacia a reușit în primul trimestru al acestui an o evoluție deosebită pe o piață europeană dinamică, identificată de o creștere semnificativă a vânzărilor și de atingerea unor cote de piață record.

Vânzările Dacia pe piața europeană a înregistrat la sfârșitul lunii martie 2023 un total de 171.789 de unități, în creștere cu 34,3% comparativ cu nivelul din primele trei luni ale anului trecut. În segmentul vehiculelor de persoane și cota de piață a mărcii a urcat la 4,6%, mai mult cu 0,8 puncte procentuale față de primul trimestru al anului 2022. Dacia marcând cea mai mare creștere a cotei de piață în rândul celor 30 de mărci incluse, potrivit clasamentului Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.

Modelele Dacia ocupă integral primele cinci locuri în topul celor mai vândute vehicule de persoane în primul trimestru al acestui an pe piața din România. În plus, fiecare model al mărcii a fost lider în segmentul său de piață.

În România, vânzările în intervalul de referință au urcat la 13.651 de unități, în creștere cu 81% față de perioada similară a anului trecut, iar cota de piață la 33,1%, mai mult cu 9,8 puncte procentuale. Dacia Spring continuă să domine clasamentul vânzărilor în segmentul vehiculelor electrice ajungând la o cotă de piață de 48,5% în primul trimestru al acestui an.

Dacia a vândut în Franța 38.938 vehicule în primul trimestru, o creștere de 32,6% față de perioada similară a anului trecut, tot așa cum a urcat cu 1,2 puncte procentuale și cota de piață, mai mult cu 7,6%. Un nou record pentru companie în termeni de volume și de cotă de piață, consolidându-și poziția pe locul al treilea în clasamentul celor mai vândute mărci din Franța în segmentul vehiculelor de persoane, indiferent de canalul de vânzare. În topul celor mai vândute 10 modele către clienții particulari, Sandero a ocupat primul loc, Spring – locul al patrulea, fiind și lider în segmentul vehiculelor electrice, Duster – locul al cinci-lea, iar Jogger locul al 10-lea.

De asemenea, Dacia rămâne pe poziții bune și în Italia, înregistrând 25.142 de vehicule vândute, o creștere de 29,7% și cu o cotă de piață majorată cu 0,2 puncte procentuale, până la 5,3%. Dacia a devenit și în Italia una dintre cea mai bună marcă vândută către clienții persoane fizice cu o cotă de piață în acest segment de 9,6%.

Dacia a marcat o dinamică favorabilă a vânzărilor și în Germania, totalizând 16.399 de unități vândute, în creștere cu 30,4%, la rândul său cota de piață înregistrând o creștere cu 0,4 puncte procentuale, până la 2,2%. Rezultatul obținut în intervalul ianuarie – martie 2023 reprezintă al doilea cel mai bun trimestru de vânzări din istoria prezenței mărcii pe piața germană.

Dacia pe piața din Spania a urcat considerabil vânzările la începutul anului, ajungând la 11.650 de unități, în creștere cu 140,1%, iar cota de piață la 4,3%, o majorare de 1,7 puncte procentuale.

„Dacia își continuă povestea de succes, înregistrând creșteri ale vânzărilor de peste 30% pe piețele noastre strategice. Introducerea noii identități de marcă pe toate modelele și în rețeaua noastră comercială, extinderea ofertei electrificate și apariția versiunii Extreme ne permit să continuăm această evoluție dinamică.”,

a declarat Xavier Martinet, Directorul de Marketing, Vânzări & Operațiuni Dacia.
Vânzări DaciaTrimestrul 1
DACIA Sandero68.318
DACIA Duster57.660
DACIA Jogger23.330
DACIA Spring14.494
DACIA Logan6.862
Altele  1.125
Total171.789