Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la 1 martie, companiile de curierat sau cele care fac livrări în orașe pot depune cereri la Ministerul Federal al Mediului pentru a primi finanțări pentru micro-depozite și biciclete electrice folosite pentru transportul distribuție. Acestea sunt destinate să ajute companiile să treacă către o logistică durabilă și ecologică, să ușureze traficul în interiorul orașului, să îmbunătățească calitatea aerului și să reducă emisiile de CO2.

Potrivit ministerului, programele de finanțare sunt destinate companiilor de logistică, magazinelor de hardware sau de mobilă și celor care oferă servicii de livrare. La program pot participa atât companii private, precum și companiile cu participare municipală.

Procesul de solicitare a finanțării cuprinde două etape: în prima etapă (1 martie 2021 – 31 mai 2023) trebuie prezentate schițe semnificative ale proiectului. Apoi urmează un proces de selecție bazat pe anumite criterii.

Sunt finanțate investițiile în construcția, utilizarea și securizarea micro-depozitelor, cum ar fi achiziționarea de containere, renovarea infrastructurii existente sau achiziționarea unei tehnologii speciale de siguranță, precum și măsuri pentru protejarea siguranței în muncă și a reglementărilor de construcție.

Suma finanțată este de până la 40% din cheltuielile eligibile. Oficiul Federal pentru Economie și Controlul Exporturilor (BAFA) va accepta cererile de finanțare trimise până la 29 februarie 2024.

BMU finanțează, de asemenea, achiziționarea de biciclete e-cargo și remorci de marfă cu suport electric de acționare (remorci pentru biciclete e-cargo) pentru transportul de mărfuri din industrie, comerț, servicii și în sectorul municipal. 25% din costurile pentru achiziție sunt eligibile pentru finanțare, dar nu mai mult de 2.500 de euro pe bicicletă e-cargo sau remorcă pentru bicicletă cargo cu acționare electrică.