Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
PE lucreaza cu statele membre pentru a se asigura ca UE poate achizitiona ventilatoare, masti si alte echipamente medicale pentru a fi puse la dispozitia spitalelor din intreaga Uniune. Institutia a anuntat ca vor fi achizitionate echipamente medicale pentru spitale in valoare totala de 50 milioane EUR.
 
Kituri de testare, masti si ventilatoare ce sustin functia respiratorie vor fi achizitionate in comun, se arata in comunicatul Parlamentului European. Saptamana trecuta, Comisia a instituit un sistem de colectare a echipamentelor medicale (prin intermediul rescEU), astfel incat livrarile necesare pentru combaterea COVID19 sa poata ajunge rapid la statele membre care se confrunta cu o penurie de echipamente. Aceste echipamente sunt necesare pentru a trata pacientii infectati, pentru a proteja personalul sanitar si pentru a ajuta la incetinirea raspandirii virusului.
 
,,Parlamentul lucreaza cu statele membre pentru a aproba rapid 40 din 50 milioane EUR pentru echipamente medicale de terapie intensiva, precum ventilatoarele, si echipamentele individuale de protectie, precum mastile reutilizabile. De asemenea, statele membre isi unesc fortele in temeiul Acordului de achizitii publice comune pentru achizitionarea de echipamente individuale de protectie, de ventilatoare ce sustin functia respiratorie si de articole necesare pentru testarea coronavirusului. Colaborarea in acest fel le va oferi o pozitie mai puternica pe piata mondiala’’, precizeaza sursa citata.