Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou instrument conceput special pentru industria flotelor de transport, Goodyear Value Simulator este acum disponibil pe site-ul Goodyear Truck Tires. Acesta îi ajută pe managerii de flote să evalueze rapid potențialele economii de energie și să exploreze modul în care adoptarea elementelor cheie ale ofertei complete Goodyear Total Mobility ar putea ajuta la reducerea emisiilor de CO2. Cu doar câteva clicuri, pot fi obținute rezultatele simulării adaptate la nevoile lor specifice.

Astfel, managerii pot introduce cu ușurință datele flotelor, ca mai apoi să poată accesa instantaneu potențialele economii financiare și rezultatele reducerii emisiilor de CO2. Prin luarea în considerare a unor factori precum tipul de transport, profilul traseului, dimensiunea flotei și frecvența defecțiunilor, simulatorul oferă informații valoroase cu privire la beneficiile potențiale anvelopelor premium Goodyear pentru camioane și la soluțiile avansate de mobilitate în operațiunile flotei.

“Ne angajăm să sprijinim flotele de transport în maximizarea eficienței, creșterea competitivității și promovarea sustenabilității”, a precizat Maciej Szymański, directorul comercial de marketing al Goodyear pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Simulatorul Goodyear Value confirmă angajamentul nostru față de soluțiile orientate către client și ajută managerii de flote să ia decizii informate care aduc beneficii tangibile operațiunilor lor.

Principalele caracteristici ale Goodyear Value Simulator  includ simularea instantanee ale potențialelor economii anuale de costuri de avarie, analiza economiilor anuale cu privire la costurile de întreținere, estimarea economiilor la costurile cu combustibilul și evaluarea reducerii emisiilor de CO2 (pe baza consumului teoretic de combustibil prin compararea ratingurilor de eficiență a combustibilului).

De asemenea, managerii pot personaliza ușor rezultatele simulării prin ajustarea unor parametri precum distanța medie anuală parcursă, consumul mediu de combustibil și costurile de combustibil pentru fiecare vehicul. Acest lucru va permite adaptarea rezultatelor simulării la cerințele și obiectivele specifice flotelor. În plus, pe baza selecțiilor, simulatorul va afișa propuneri de produse și soluțiile Goodyear recomandate pentru a contribui la realizarea acestor economii potențiale și la reducerea emisiilor de CO2.

Economiile estimate generate de Goodyear Value Simulator pot fi utilizate ca punct de plecare pentru ca managerii de flote să se angajeze în discuții mai detaliate cu echipa de experți Goodyear în vederea obținerii unor informații și îndrumări personalizate care să ajute companiile să își atingă obiectivele operaționale unice.

“Cu ajutorul Goodyear Value Simulator, flotele pot vizualiza potențialul impact financiar și de mediu al adoptării soluțiilor Goodyear Total Mobility”, a adăugat Szymański. “De la reducerea costurilor de defecțiune la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil, soluțiile noastre sunt concepute pentru a oferi valoare reală clienților noștri.

Mai multe informații pot fi găsite pe Goodyear Total Mobility, https://www.goodyear.eu/en_gb/truck/value-simulator.html

Potrivit estimărilor realizate de analiștii UniCredit, economiile din UE-ECE* și din Balcanii de Vest ar urma să se majoreze cu aproape 1,6% în 2023 și 3,1% în 2024. Astfel, România va înregistra performanțe economice peste medie, în timp ce Ungaria și Cehia vor rămâne în urmă.

În cel mai recent Raport trimestrial ECE „Creșterea mai rapidă se confruntă cu provocări externe”, UniCredit Research subliniază că principalul risc va fi evoluția slabă pentru economiile regionale din Europa, SUA și China, iar revenirea ar putea să întârzie cheltuielile de capital, exporturile și cererile de consum spre final de an sau chiar și în 2024.

În plus, cererea internă s-ar putea consolida în continuare, deoarece creșterea salariilor va depăși inflația începând cu a doua jumătate a acestui an, iar condițiile financiare se vor relaxa anul următor.

„Guvernele din țările ECE sunt reticente în a retrage sprijinul fiscal pentru gospodării, ceea ce va declanșa procedura de deficit bugetar excesiv în 2024”, potrivit raportului trimestrial.

Economiștii UniCredit adaugă că se așteaptă ca sumele primite prin Facilitatea de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie mai mici în acest an.   

Prognozele privind inflația, pentru finalul lui 2023, variază între 6% și 9%, cu excepția Turciei. Analiștii UniCredit estimând că, anul viitor, va fi un ritm dezinflaționist mai lent.

De asemenea, sunt așteptări ca toate băncile centrale din ECE să-și reducă rata dobânzii de politică monetară în 2024, la sub 6% în Europa Centrală și Serbia, la 7% în Rusia și la 20% în Turcia.

Printre principalele riscuri evidențiate în Raportul trimestrial ECE se numără inflația peste ținta stabilită pe termen mediu, recesiunea în Zona Euro și SUA, precum și creșterea economică sub așteptări în China care va afecta economiile țărilor  ECE, tot astfel impactul războiului Rusia-Ucraina asupra turismului de pe litoralul Mării Negre, precum și naționalismul și euroscepticismul care pătrund în politicile economice.

„Țintele de inflație vor fi probabil ratate din cauza prețurilor mai mari la energie și a presiunii cererii asupra prețurilor, pe fondul stimulentelor fiscale din 2023 și a creșterii salariilor reale. Rusia și Serbia ar putea fi excepțiile”,

completează Dan Bucșa, economist șef al UniCredit pentru țările ECE.