Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța își reduce semnificativ subvenţiaa la carburanți începând de miercuri, 16 noiembrie, ceea ce a dus deja la formarea de cozi la pompe în unele locuri pentru câteva zile. Subvenția guvernamentală a fost redusă de la 30 de cenți pe litru la 10 cenți până la sfârșitul anului, după care va fi eliminată complet. Totodată compania Total își reduce discount-ul suplimentar de la 20 de cenți la 10 cenți până la sfârșitul anului.

Acest lucru va face, de asemenea, ca trecerea frontierei cu mașina să fie mai puțin atractivă pentru „turiștii de combustibil” din Germania. Din cauza prețurilor relativ scăzute ale carburanților în regiunea de frontieră, mulți șoferi din Germania au făcut recent naveta în Franța pentru un plin de benzină.

De fapt, reducerea la carburanți ar fi trebuit să fie efectuată încă de la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, după o grevă de o săptămână a personalului rafinăriei, la acea dată încă existau blocaje în aprovizionarea multor benzinării, care încă nu au fost complet rezolvate peste tot. Prin urmare, guvernul francez a decis să prelungească reducerea cu încă o jumătate de lună pentru a preveni o avalanșă la benzinării.