Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elis Pavaje, cel mai mare producător de pavaje din România, abordează investițiile tot mai mult către soluții sustenabile. Prin reciclarea produselor din beton, compania contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și economisește resurse valoroase. În prezent, Elis Pavaje obține până la 12% economii din reciclarea betonului rezultat din producție, iar potrivit unui comunicat de presă proporția de materiale reciclate este în creștere.

Construcțiile produc cantități enorme de deșeuri, iar în lume anual se produc milioane de tone de beton din renovări. Compania a investit în procese prin care să valorifice resursele viabile, astfel o mare parte din moloz ajunge ca substrat în construcția drumurilor pentru a asigura stabilitatea infrastructurii. De asemenea, și refolosirea deșeurilor din construcții aduc o valoare adăugată mediului, iar cu cât e distanța mai mică dintre șantierul demolat și locul de refolosire, cu atât se economisește mai mult și din transport.

O altă soluție găsită de companie pentru refolosirea betonului este concasarea și reintroducerea acestora în procesul de producție. Pentru a recicla pavelele din beton, mai întâi trec printr-un control al calității prin care se stabilește potențialul acestora, mai apoi se verifică calitatea într-un laborator de teste și în cele din urmă se sortează în funcție de valorile limită admise pentru impurități. Betonul obținut din concasare se amestecă cu nisip, apă și ciment pentru a forma noi produse din beton.       

„În calitate de jucător important în industrie, ne confruntăm mereu cu noi provocări. Protecția mediului și creșterea durabilă au devenit obiective la care Elis Pavaje caută să se alinieze. Doar proiectele inovatoare cu perspectivă economică și ecologică aduc succes pe termen lung pentru compania noastră, comunitatea noastră și mediu“,

a declarat Ovidiu Popa, Director Cercetare-Dezvoltare Elis Pavaje.

Din punct de vedere social și ecologic, producția durabilă reprezintă o prioritate de top pentru companie, mai mult ca niciodată. Specialiștii Elis Pavaje continuă să caute noi soluții pentru a reduce la maxim pierderile.

În timp ce țările dezvoltate ale Europei se apropie de procentul propus de normativele europene de 45% material reciclat în procesul de fabricație al pavelelor, România încă este doar un deziderat.

Cel mai frecvent material reciclat în fabricile Elis Pavaje este utilizat pentru produse de pavaj sau borduri din gama standard. Pe lângă reciclare, Elis Pavaje a implementat panouri solare, generatoare de energie verde în toate fabricile sale și a investit în achiziția de mașini electrice.

Elis Pavaje investește 20 de milioane de euro la Arad, într-o nouă unitate de producție, cea mai mare a companiei, ale cărei lucrări sunt în plină desfășurare. Platforma noii fabrici se întinde pe o suprafață de 110.000 metri pătrați, iar capacitatea tehnologică a liniei de producție va fi de 7.000 de metri pătrați de pavele/zi.

Lucrările pentru construcția celei mai mari fabrici Elis Pavaje sunt în plina desfășurare, la Arad. Cu o investiție de 20 de milioane de euro, cea de-a cincea fabrică din rețeaua companiei va produce atât produse standard – pavele, dale, borduri, elemente prefabricate din beton – cât şi produse speciale, afirmă Elis Pavaje într-o postare pe o platformă de socializare. Platforma noii fabrici se întinde pe o suprafață de 110.000 metri pătrați, iar capacitatea tehnologică a liniei de producție va fi de 7.000 de metri pătrați de pavele/zi.

Compania Elis Pavaje și-a reconfirmat poziția de lider al pieței prefabricatelor de beton, conform unui studiu independent realizat de Neomar Consulting la începutul acestui an – „Analiza pieței românești de prefabricate din beton de mici dimensiuni” a comparat activitatea principalelor companii din domeniu. Obiectivele pentru 2022 vizează o creștere a cifrei de afaceri cu peste 20%, în condițiile în care noua fabrică va fi deschisă în partea a doua a anului. 

Elis Pavaje este o companie privată 100% românească și un business de familie fondat în 1991 în Petrești de Elisiu Goța. Compania comercializează prefabricate din beton vibropresat precum dale, elemente de pavaj, borduri, rigole, elemente pentru gard și oferă servicii profesionale de la consultanță, proiectare și până la execuție pentru proiecte rezidențiale sau comerciale.