Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fuziunea dintre eMAG și Extreme Digital a intrat în etapa finală, ceea ce le oferă posibilitatea clienților din Ungaria să acceseze aproape 4 milioane de produse de pe o platformă unică, eMAG.hu, inclusiv prin aplicația mobilă eMAG, informează compania într-un comunicat.  

Alături de Sameday, retailerul online va extinde rețeaua easybox din Ungaria de la 450 la 700 de unități. În plus, livrarea va fi accelerată odată cu finalizarea investiției în valoare de 100 de milioane de euro în primul depozit eMAG din afara României, situat în Dunaharaszti, lângă  Budapesta, la începutul lui 2023. În același timp, noul depozit le va facilita clienților din Ungaria accesul la o gamă și mai mare de produse din toate categoriile.

Potrivit firmei de cercetare de piață GKID, eMAG este liderul sectorului de comerț online din Ungaria. La acest lucru contribuie semnificativ platforma eMAG Marketplace locală, unde activează și peste 2.000 de parteneri români, care realizează mai mult de 40% din veniturile platformei. În vederea extinderii internaționale, care reprezintă un pilon de creștere pentru dezvoltarea companiei, eMAG a demarat anul trecut un plan de investiții de 785 milioane de lei pe următorii doi ani.

Baupartner Group a început lucrări majore de construcție la centrul logistic eMAG din Ungaria, proiectat de Bauprojekt. În primă fază, clădirea va avea avea aproximativ 110.000 mp, cu posibilitatea ulterioară de a dubla această suprafață.

Masterplanul urmează o configurație similară cu cea din România, precizează Bauprojekt, proiectantul centrului logistic. În Ungaria, eMAG și-a unit forțele cu Extreme Digital, cu care a fuzionat în 2019, noua capacitate logistică fiind dezvoltată în cadrul acestui parteneriat. Potrivit sursei citate, suprafața de depozitare va fi de circa 110.000 mp, cu posibilitatea de dublare în cea de-a doua fază. „Această primă unitate va găzdui toate activitățile din sectorul logistic, inclusiv operațiunile de curierat“.

În România, construcția a urmat același tipar. Retailerul a colaborat cu Baupartner Construct. Compania a avut rol atât de antreprenor general, cât și de proiectant.

Noul depozit este situat lângă Budapesta, în Dunaharaszti, iar lucrările vor fi finalizate în cursul anului viitor, în urma unei investiţii de peste 100 mil. euro, potrivit unei declarații recente, făcută de Tudor Manea, CEO al eMAG, citat de Ziarul Financiar.