Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După aproape 15 ani de activitate efervescentă în transportul internațional, firma suceveană Express Euroscan intră pe piața furnizorilor de lubrifianți, cu o marcă franceză, YACCO, având în spate o bogată istorie în sporturile de anduranță. Cu o flotă bine întreținută, managerul Express Euroscan, Ovidiu Plăcintă, știe importanța unui ulei de calitate pentru camioanele cu motoare diesel. Prin această inițiativă, omul de afaceri vrea să le arate tuturor transportatorilor cum săși maximizeze durata de viață a autovehiculelor prin alegerea unui lubrifiant corect și performant, respectând un plan de întreținere riguros, economic și eficient.

Uleiurile YACCO sunt disponibile atât offline, în magazinul specializat din Suceava, cât și online, pe site-ul propriu sau prin platforma eMAG.

YACCO, plus valoare adusă unei afaceri de transport

Cu peste 100 de ani de experiență, YACCO este un producător francez de lubrifianți pentru motor, lichid de răcire și lubrifiant hidraulic ale cărui produse sunt proiectate pentru vehicule care funcționează în toate industriile majore, respectiv transport de marfă și persoane, transport specializat, aviație ușoară, nautică, agricultură, auto-moto. Compania a fost și cea care a adăugat pentru prima dată aditivi în fabricarea uleiurilor de motor pentru a îmbunătăți performanța, procedeu pe care îl folosesc astăzi toți producătorii de uleiuri din lume. Fondat în 1919, YACCO are o bogată istorie inclusiv pe plan sportiv, începând din 1931, când a intrat în parteneriat cu Citroën. De atunci a reușit să stabilească recorduri impresionante, atât ca număr – 522 de recorduri – cât și ca performanță, niciunul dintre acestea nefiind încă doborât de vreun alt producător de uleiuri. Enumerăm ultimul succes al lui Vincent Perrot, pilot în competiții de Drag Racing, care a atins viteza de 530,69 km/h într-un demaraj pe distanța de 250 m.

Datorită relațiilor sale privilegiate cu Hispano-Suiza, compania mamă fondată în Spania în 1904 de către inginerul elvețian Marc Birkigt, care s-a stabilit în Franța și care s-a specializat în realizarea motoarelor de avion, YACCO a ocupat un loc important și în industria aviatică, intrând în parteneriat cu prestigioasa companie Air France, pentru ale cărei motoare uleiul YACCO s-a dovedit a fi esențial. Asta deoarece a fost conceput pentru a îndeplini cerințe tehnice foarte stricte, pentru că avioanele circulau cu viteze foarte mari timp de mai multe ore și astfel motoarele lor trebuiau să fie fiabile pentru a garanta siguranța zborurilor și a pasagerilor. Câteva decenii mai târziu, la mijlocul anilor ’80, compania franceză inițiază o altă colaborare importantă, de această dată cu Audi, brandul YACCO asigurând lubrifierea celebrului motor Audi Quattro – sistemul de propulsie aflat pe mașina cu același nume în cursele de raliuri, unde a asigurat multe victorii. Istoria de succes pe plan sportiv a continuat cu Mercedes-Benz, care la rândul său a obținut mai multe victorii în colaborare cu YACCO. Excelentul model 190 E, cu motorul de 2,3 litri cu 4 cilindri (4 supape pe cilindru), a fost condus de pilotul Jacques Lafitte, care a obținut un titlu în cadrul DTM (Touring Car Masters) în sezonul 1991, cu Dany Snobeck pe post de coechipier, care la rândul său a obținut Trofeul Andros de două ori, în 1992 și 1993.

În România prin Express Euroscan

YACCO a ajuns în România la începutul anilor ’90 printr-o asociere franco-română a doi oameni de afaceri. Recent, distribuitorul a fost cumpărat de compania Express Euroscan. Înființat în 2006, transportatorul de marfă originar din Suceava are o flotă de peste 150 de vehicule și dorința de a-și dezvolta business-ul pe orizontală a venit dintr-o nevoie proprie: problemele avute de-a lungul timpului cu uleiuri de marcă purtând inscripția „Made in EU“. Deși erau exploatate corespunzător, cu intervale de schimb cuprinse între 60.000 și 80.000 km și respectate cu strictețe, în decursul ultimilor ani peste 40 de motoare de camion au avut de suferit din cauza lubrifianților.

www.yacco.ro e-mail: comenzi@yacco.ro WhatsApp: 0741 599 599

Importanța uleiurilor YACCO pentru o afacere de transport

Particularitatea uleiului și a lubrifianților YACCO este că procesul de fabricație se realizează în Franța, la fabrica din Rouen, iar de aici produsele sunt exportate în toată lumea. Asta se întâmplă deoarece producătorul își dorește să nu piardă controlul asupra calității și autenticității lubrifianților săi.

Pentru transport, gama de uleiuri YACCO acoperă toată plaja grupelor și specificațiilor pentru motoarele diesel (ușoare, medii și grele), răspunzând exigențelor impuse de constructorii de motoare prin omologare. În plus, costurile sunt optimizate, în special în cazul unei firme de transport internațional, care este nevoită să efectueze schimbul de două ori pe an, de multe ori la un service din afara țării. Nu în ultimul rând, uleiurile marca YACCO au o contribuție și în reducerea consumului de carburant datorită proprietăților de lubrifiere a pieselor componente, minimalizând astfel efortul depus de motor, YACCO fiind și compania care a inventat adăugarea de aditivi în fabricarea uleiurilor. „Uleiurile YACCO de top pentru segmentul de transport permit un interval de schimb prelungit până la 150.000 km și astfel poți efectua doar un singur schimb de ulei pe an. Datorită amestecului de aditivi, uleiurile au proprietatea de a lubrifia adecvat motorul pe toată durata intervalului de schimb indiferent de vreme, asigurându-se totodată o îmbunătățire a zgomotului produs de «torsul» motorului de la primul contact“, a explicat Nelu Plăcintă, COO al Express Euroscan și responsabil cu activitatea de distribuție de uleiuri YACCO. Produsele gamei franceze se regăsesc și pe segmentul specializatelor, în flota de macarale a companie Bacrău International. Asta pentru că lubrifierea adecvată a interiorului unui motor diesel în condiții grele de exploatare necesită un grad mai mare de protecție, de la cea împotriva uzurii și până la dispersia funingilor sau combaterea murdăriei.

Omologarea, un atu în plus

Cu peste un secol de experiență în fabricarea uleiurilor Premium, compania investește constant în studii și tehnologie pentru a atinge performanțe noi. Acesta este și motivul pentru care lubrifianții au proprietăți tehnologice de ultimă generație cu emisii scăzute. YACCO investește foarte mult și în omologarea produselor de către constructorii de automobile. Vorbim de mărci de autoturisme precum Mercedes-Benz, BMW, VW, Porsche, Audi, Ford sau Renault, dar și de camioane – Volvo Trucks, Renault Trucks, MAN Truck & Bus, Mercedes-Benz Trucks, Iveco, dar și pentru motoare americane sau asiatice. „Dacă cei mai mulți producători fabrică un ulei după rețeta care conține specificațiile cerute de constructor, YACCO produce uleiul și îl trimite constructorului să îl omologheze. Adică trece prin foarte multe teste minuțioase și costisitoare, ceea ce asigură o și mai mare transparență în demonstrarea calității pentru produsul nostru“, au mai spus oficialii YACCO România.

Distribuție la nivel național în 48 de ore

Produsele YACCO pot fi găsite atât în online, cât și în magazinul fizic din Suceava, acolo unde există și un depozit ce asigură stocul necesar comercializării pe întreg teritoriul României. Compania deține o flotă de autoutilitare cu care efectuează livrări expres în țară, însă se folosește și de rețeaua partenerilor, magazine de piese și service-uri. Comenzile online efectuate atât pe site-ul propriu www.yacco.ro, cât și pe eMAG Marketplace, se livrează în maximum 48 de ore oriunde pe teritoriul României. Compania acordă o deosebită importanță ambalajelor, astfel că lubrifianții YACCO se găsesc în bidoane de 1 l până la butoaie de 60 l, 208 l sau 1.000 l. În privința tarifelor, brandul francez nu face parte din gama uleiurilor low-cost „nici la propriu, dar nici la figurat“. Constructorul spune că toate aceste costuri sunt amortizate destul de rapid datorită beneficiilor folosirii pe termen lung.