Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bugetul Companiei Municipale de Transport din Madrid (EMT) pentru 2021 presupune și angajarea a 300 de noi șoferi, pentru a-i înlocui pe cei care se pensionează și a acoperi noi linii și servicii lansate în cursul anului, iar federația transportatorilor FENADISMER se va implica în pregătirea celor care se vor înscrie la concurs. De data aceasta, în afară de permisul categoria D și atestatul de aptitudini profesionale CAP, acestora li se cere și să aibă experiență de minimum șase luni în condusul autobuzelor.

În mod normal la concursurile organizate de municipalitatea din Madrid pentru ocuparea posturilor vacante de șoferi se înscriu peste 10.000 de persoane, datorită condițiilor economice și de muncă foarte interesante oferite de companie. Dar de această dată numărul s-ar putea fi mai mic din cauza cerinței de a avea experiență de minimum șase luni în ultimii cinci ani în condusul autobuzelor cu mai mult de 16 locuri.

Compania de Transport Municipal din Madrid (EMT) a achizitionat 15 autobuze electrice Irizar i2e, de 12 m lungime. Vehiculele au o capacitate de transport de 76 de pasageri fiecare si o autonomie de peste 200 km. Irizar e-mobility a furnizat si 15 sisteme de incarcare, astfel incat autobuzele sa poata fi alimentate cu energie pe timpul noptii, in depou.
Irizar i2e sunt prevazute cu sistem de asistenta incorporat, care-i ofera soferului informatii in timp real si il ajuta sa-si optimizeze stilul de condus, reducand consumul de energie.
 

Achizitia face parte din strategia EMT de a electrifica transportul public din Madrid.