Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Globalworth, cel mai mare investitor în spații de birouri din Europa Centrală și de Est, a primit 47 de certificări ESG pentru portofoliul din România în 2022.

Sustenabilitatea a reprezentat unul dintre cele mai importante aspecte pentru Globalworth Square în obținerea punctajului, iar din punct de vedere tehnologic cea mai avansată clădire de birouri din portofoliul companiei a fost BREEAM Outstanding Accreditation care a primit un scor de 99%. Astfel, clădirea se situează pe locul trei la nivel mondial la momentul certificării.

Compania consideră că investiția în proprietăți eficiente din punct de vedere energetic reprezintă un avantaj de business, tot astfel o parte din acțiunile Globalworth sunt preliminare mai ample pentru nZEB.

Comunitățile locale ale companiei beneficiază de reducerea emisiilor de carbon rezultate din utilizarea proprietății. Chiriașii au un consum de energie mai eficient, cu impact pozitiv asupra profitabilității activităților acestora. De asemenea, persoanele care lucrează sau vizitează clădirile Globalworth au parte de condiții îmbunătățite, datorită controlului temperaturii, a fluxului și a calității mai bune a aerului (ceea ce poate duce la o creștere a productivității). Beneficiul partenerilor Globalworth rezultă din ajutorul pe care îl acordă, îl menține și îl operează în portofoliul verde în conformitate cu specificațiile respective ale fiecărei proprietăți.

„În cadrul Globalworth, viziunea noastră este de a construi un portofoliu mai verde și mai prietenos cu mediul, întrucât considerăm că aceasta este cea mai bună modalitate de a da înapoi comunitățile locale, investitorilor, chiriașilor, partenerilor noștri și persoanelor care lucrează sau locuiesc în apropierea clădirilor noastre. Obținerea acestor certificări a reprezentat un proces foarte riguros, iar succesul nostru indică faptul că suntem cu adevărat dedicați celor mai bune practici, calității înalte și dezvoltării permanente. În viitor, va trebui cu toții să regândim modul în care construim orașe pentru a permite o viață mai sustenabilă și mai inteligentă pentru toți, spații mai bune care oferă liniște sufletească. Suntem bucuroși să aducem viitorul mai aproape”,

a declarat Marian Popa, Directorul General Globalworth România.

Un sondaj realizat de GlobalData a arătat că 67% dintre cei 1.500 de directori ESG – Environment, Social, Governance (mediu, social, guvernanță) – și CSR – responsabilitate socială corporativă – din toate industriile cred că pandemia de Covid-19 a sporit atenția asupra problemelor de mediu (ESG). Compania de date și analiză observă că zguduirea status quo-ului de către Covid-19 a determinat întreprinderile să vadă cât de realizabil poate fi progresul de mediu, unele dintre industriile mai poluante începând să ia măsuri.

Filipe Oliveira, analist tematic la GlobalData, comentează: „Întreruperea bruscă a numeroaselor activități comerciale din cauza Covid-19 i-a determinat pe mulți să realizeze că acțiunea de mediu era mult mai fezabilă decât se credea anterior. Cea mai mare parte a concentrării și investițiilor în cadrul ESG se îndreaptă către problemele de mediu – 69% au prioritizat problemele de „mediu”, în timp ce 16% au prioritizat problemele „sociale” și 15% pe cele de „guvernare” – cu toate acestea, pandemia a determinat companiile să se confrunte cu noi provocări sociale și de guvernanță, deoarece companiile au trebuit să-și intensifice practicile de management al riscurilor în timp ce se confruntă cu o nouă problemă majoră de sănătate și siguranță.”

Sondajul „ESG Strategy Survey 2021 – Thematic Research”, a dezvăluit, de asemenea, un larg consens cu privire la importanța ESG în luarea deciziilor, 65% dintre respondenți notând problemele de mediu ca „foarte importante”, iar 32% au spus că sunt doar „importante”. Marii poluatori par mai adaptați la importanța ESG, mai mulți reprezentanți ai companiilor de ambalare, minerit, petrol și gaze, auto și energie spunând că problemele ESG sunt „foarte importante” în comparație cu alte sectoare.

David Leggett, analist auto la GlobalData, comentează: „Pe măsură ce ne revenim în urma pandemiei, liderii companiilor de automobile sunt din ce în ce mai mult adaptați la problemele ESG. Exemple în acest sens includ impulsul pentru mai multe vehicule electrice (EV) și sustenabilitatea în activitățile de producție, rațiune solidă de afaceri pentru a investi selectiv în tipuri de produse cu un potențial de creștere mare, cum ar fi vehiculele electrice, și pentru a economisi costuri ori de câte ori este posibil, de exemplu, în utilizarea energiei. Covid-19 a necesitat o repornire a strategiilor corporative auto într-o lume schimbată.”

Rohit Ravetkar, Power Analyst la GlobalData, comentează: „Pandemia conduce la evaluarea urgentă a problemelor din sectorul energetic care au fost pe plan secundar anterior, inclusiv politicile ESG. Pe măsură ce consumatorii caută mărci pentru leadership în domeniul mediului, multe companii s-au angajat să impulsioneze schimbări de durabilitate, în special în sectorul energetic, anunțând o tranziție către resurse mai curate și eficiență energetică. Aceste companii includ EDF, Enel și engie. Între timp, s-au făcut progrese mari în direcția obiectivelor ESG – de exemplu, au existat adăugări semnificative de capacitate regenerabilă la nivel global în timpul pandemiei, în special pentru tehnologii precum solar PV și energia eoliană.”

Bargavi Gandham, Oil & Gas Analyst la GlobalData, comentează: „De la izbucnirea Covid -19, companiile de top de petrol și gaze și-au reevaluat operațiunile, cu accent pe energia curată. Acest lucru a adus o schimbare în abordarea lor față de ESG, în special în ceea ce privește aspectul de mediu. Activitățile liderilor precum Shell, BP și Equinor s-au prelungit, de asemenea, către jucători mai mici, companii petroliere naționale și companii de servicii. Aproximativ 1.800 de jucători din industrie s-au angajat să atingă emisiile nete zero de carbon până în 2050. În general, pandemia a permis industriei și oamenilor să înțeleagă și să aprecieze importanța ESG.”

Filipe Oliveira, analist tematic la GlobalData, notează: „A fost pus un accent uriaș pe problemele de mediu. În mod îngrijorător, o majoritate semnificativă a respondenților la sondaj au spus că problemele de guvernanță erau atât mai puțin importante, cât și concentrarea a mai puține investiții: doar 20% au spus că guvernanța este cel mai important factor ESG. Practicile inadecvate de guvernanță vor face mai probabil ca companiile să nu atingă obiectivele ESG, inclusiv pe cele care le-ar îmbunătăți evidențele sociale și de mediu. Toate 3 sunt necesare pentru a asigura progresul.”

Informații bazate pe raportul GlobalData: ESG Strategy Survey 2021

Raportul anual al GlobalData ESG Strategy Survey se bazează pe un sondaj efectuat pe 1.500 de lideri și directori ESG din întreaga lume. Sondajul a fost conceput pentru a ajuta la înțelegerea măsurii în care companiile planifică și implementează practici ESG. Directorii și liderii ESG și CSR au fost întrebați despre planurile și procedurile companiei lor și despre opiniile lor cu privire la diferite aspecte conexe, inclusiv importanța factorilor ESG specifici și impactul planurilor ESG asupra veniturilor. Eșantionul GlobalData ține cont de PIB-ul național pentru a se asigura că opiniile respondenților sunt reprezentate corect în toate țările importante. De asemenea, interviurile au vizat 21 de industrii. Toate interviurile cantitative au fost realizate în mod confidențial. Lucrarea de teren pentru Sondajul ESG 2021 a fost efectuată online în octombrie 2021.