Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou set armonizat de etichete pentru vehiculele electrice și stațiile de încărcare va începe să fie utilizat în toată Europa din 20 martie a.c., în conformitate cu cerințele Directivei UE privind infrastructura combustibililor alternativi (2014/94 / UE), anunță ACEA.

Pe lângă faptul că apar pe stațiile de încărcare, etichetele vor fi plasate pe toate mașinile electrice noi, camionete, camioane, autobuze, autocare, mopede, motociclete, tricicluri și cvadricicluri într-un mod clar și vizibil. Scopul este de a ajuta consumatorii să identifice opțiunea corectă de reîncărcare a bateriei vehiculelor electrice și vehiculelor hibrid-electrice, prin armonizarea etichetării în întreaga UE.

Pentru a ajuta atât consumatorii, cât și operatorii punctelor de încărcare să înțeleagă aceste noi etichete, o serie de producători europeni de vehicule, operatori de infrastructură și din industria electricității s-au unit pentru a publica broșuri informative care, în format Q&A, explică scopul acestor etichete, designul lor și pe ce vehicule vor apărea.

Broșurile sunt disponibile online la Fuel Identifiers | (fuel-identifiers.eu).