Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

prima dată exoschelete în operațiuni regulate din depozitele sale. Hermes Fulfillment a început și ea o operațiune de testare la centrul logistic din Ansbach.

DB Schenker testează sistematic utilizarea de asemenea dispozitive încă din 2019. Cele mai recente teste au avut loc în vara lui 2021 pe o perioadă de patru săptămâni în diferite locații din logistica contractuală, transportul aerian și maritim de mărfuri și transportul terestru. Accentul s-a pus pe ambalare și ridicarea comenzilor în toate aceste divizii. Pentru aceste teste, Ottobock Bionic Exoskeletons, primul producator care a fost inclus în portofoliul de echipamente aprobate pentru protecția securității și sănătății cu modelele din seria Paexo, a oferit mai multe exoschelte spre testare, cu tot cu instruire intensivă la fața locului și materiale de instruire multimedia extinse.

Cele două companii mai lucraseră împreună, iar acum procesele selectate au fost înregistrate de MotionMiners cu ajutorul senzorilor. Măsurătorile comparative bazate pe senzori au confirmat reducerea semnificativă a secvențelor de mișcare nesănătoase din punct de vedere ergonomic prin utilizarea exoscheletelor. Pe lângă această ușurare, s-a dovedit că utilizarea lor îmbunătățește postura la manipularea sarcinilor. Pe această bază, exoscheletele selectate au fost aprobate pentru folosite de către DB Schenker Germania în mai multe depozite ale sale.

Și Hermes Fulfillment își sprijină angajații din centrul logistic Ansbach și a implementat un proiect prin care folosește, în premieră, exoschelete acționate electric. Unitățile robotizate se numesc Cray X, sunt de la German Bionic și cântăresc 7 kilograme fiecare.

Hermes Fulfillment își sprijină angajații din centrul logistic Ansbach și implementează un proiect prin care folosește, în premieră, exoschelete acționate electric. Unitățile robotizate stabilizează coloana lombară și ameliorează mușchii spatelui, mai ales la ridicarea pieselor grele.

Locația este specializată în manipularea logistica a pieselor de volum, cu o greutate de peste 31,5 kilograme, cum sunt articole de mobilier, mașinile de spălat și frigiderele, depozitate în principal în rafturi de până la 12,40 metri înălțime și ridicate manual pe paleți la nivelul solului. Oricine se aplecă pune o presiune suplimentară pe zona lombară.

Angajații companiei folosesc acum exoscheletul Cray X, de la German Bionic, un dispozitiv care se prinde de corp cu bretele reglabile, întocmai ca un rucsac de drumeție. Exoscheletul cântărește 7 kilograme. „La nivelul crestei iliace sunt situate motoare electrice care sustin miscarile de ridicare cu o forta de tragere de pana la 27 de kilograme”, explica Volker Weidemann, director general al Hermes Fulfillment Ansbach GmbH și șeful centrului logistic. „Prin urmare, forța care pune presiune pe coloana lombară atunci când sunt ridicate piese grele este semnificativ redusă, fiind redirecționată către șolduri și picioare”. În plus, angajaților le este mai ușor să ridice și să transporte mărfurile.

Cele două exoschelete folosite în Ansbach costă aproximativ 34.000 de euro, iar compania testează asemenea echipamente și la alte locații. Cele două dispozitie  electrice trebuie achiziționate dacă testele din alte locații sunt și ele pozitive. Setările dispozitivului respectiv pot fi salvate. După introducerea unui PIN prin meniul operatorului, exoscheletele se ajustează singure. „Deci pot fi folosite și de mai mulți angajațiׅ“, au mai spus oficialii Hermes.