Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Motor Company a anunţat modernizarea şi creşterea capacităţii de producţie la fabrica sa din Silverton, Africa de Sud, unde se produce noua gamă Ranger. Lucrările vor începe din 2022, iar investiţia este estimată să se ridice la un miliard de dolari.

„Ranger este una dintre gamele cu cel mai mare volum de vânzări din portofoliu. Această investiţie va permite echiparea fabricii cu tehnologie de ultimă oră, robotizată pentru anumite tipuri de operaţiuni, astfel că vom putea oferi clienţilor produse de o calitate ridicată”,  a declarat Dianne Craig, preşedintele Ford International Markets.

În urma investiţiei din Africa de Sud, numărul angajaţilor la fabrica din Silverton va creşte cu 1.200, urmând să ajungă astfel la 5.500. În plus, creşterea producţiei – de la 168.000 la 200.000 de vehicule pe an

– va determina înfiinţarea a 10.000 de locuri de muncă noi în total la furnizorii locali ai Ford. Pe lângă Ford Ranger, la Silverton urmează să fie fabricate şi pick-up-uri Volkswagen, parte din alianţa strategică Ford-VW.

Silverton va fi una dintre primele fabrici Ford din lume care vor atinge statutul „Island Mode”, îşi va asigura singură necesarul de energie (din surse regenerabile) şi va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Parte din investiţie, Ford a va construi şi o linie nouă pentru producţia de şasiuri, situată în Zona Specială Tshwane (TASEZ), care concentrează industria automotive din Africa de Sud. Atât fabrica Silverton, cât şi linia de şasiuri din TASEZ vor avea avea conexiune cu Portul Elizabeth, pentru a asigura fluxuri logistice optime.

Productia romaneasca de autoturisme s-a ridicat, in iunie 2020, la 35.121 de unitati, in scadere cu 19,13% fata de iunie 2019, potrivit unui comunicat Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM). Dintre acestea, 22.149 de autoturisme au fost construite in uzina Dacia, de la Mioveni, iar 12.972 de autoturisme au fost produse de fabrica Ford, din Craiova.
Statistica pe primele sase luni ale anului arata o scadere si mai drastica a productiei, cu nu mai putin de 28,8% fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, in intervalul ianuarie-iunie 2020 au fost construite doar 187.717 vehicule.
Pe modele, productia de autoturisme in prima jumatate a acestui an a inclus Dacia Duster (80.631 de unitati), Ford EcoSport & Puma (75.556), Dacia Logan (15.059), Dacia Sandero (11.451) si Dacia Logan MCV (5.020 de unitati).