Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Boom-ul enorm al comerțului online, parțial datorat restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, a generat o cerere tot mai mare pentru transporturi de mărfuri generale cu partide mai mici și cu o greutate mai mică decât încărcăturile complete tradiționale.

Ca răspuns, Fercam și-a extins rețeaua europeană prin lansarea primul său serviciu de grupaj programat din Italia în Germania, folosind noile unități articulate Iveco pe LNG, pe lângă camioanele cu propulsie LNG deja existente, cu încărcături complete.

Pentru a putea folosi și bio-LNG în viitor, compania a făcut anul trecut o investiție importantă în Biogaz Wipptal / Sterzing în Tirolul de Sud. Compania va începe să producă bio-LNG pentru transportul rutier începând cu luna iunie a acestui an”, a declarat directorul general Hannes Baumgartner. „Primele unități articulate alimentate cu LNG reprezintă un prim pas către sustenabilitate în serviciile noastre europene, care oferă în prezent 82 de conexiuni directe zilnice din Italia către destinații din Europa.”

Obstructionarea si costurile ridicate ale transportului aerian si maritim din China in Italia au relansat trenul si chiar si serviciile de transport rutier, aflate acum pe un trend crescator. Pe 22 aprilie, Fercam a anuntat extinderea serviciului sau euro-asiatic intermodal de transport rutier-feroviar, Landbridge, cu un serviciu exclusiv rutier. Aceasta conexiune este rezervata incarcarilor complete de 20 t, fiind potrivita pentru sectoarele auto, de componente electrice, utilaje si dispozitive medicale. Pentru a efectua serviciul, Fercam foloseste operatorii locali si ofera livrarilor o asigurare completa pentru risc. Durata calatoriei variaza de la 15 la 17 zile, in functie de timpul necesar pentru trecerea frontierelor. Solutia este mai ieftina decat cea cu avionul si mai competitiva fata de tren. "Marfurile trec prin Kazahstan, Rusia, Belarus si Polonia pentru a ajunge in Germania, de unde le preluam pentru Italia, unde are loc vamuirea. Suntem fericiti ca am reusit sa identificam si sa facem aceasta solutie alternativa practicabila intr-un timp foarte scurt, in aceasta perioada de criza economica", explica Hans Splendori, directorul de vanzari Ftl Fercam, subliniind ca multi clienti si-au manifestat deja interesul concret pentru aceasta solutie.