Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania și compania canadiană Westport Fuel System vor coopera în cadrul unui proiect de cercetare în cadrul căruia se va testa sistemul de injecție directă de mare presiune (HPDI) folosind hidrogen pentru cel mai nou motor cu combustie internă al producătorului suedez.

Posibilitatea de a folosi un motor cu combustie internă drept convertor de energie pentru hidrogen este o pistă interesantă de explorat, consideră reprezentanții celor două companii, și este o tehnologie bine-cunoscută și foarte răspândită, care ar putea fi folosită pentru sistemele Scania aflate acum în producție. Și asta este ce urmărește Westport să realizeze cu HPDI.

Înainte de această colaborare, inginerii producătorului suedez au obținut informații valoroase în urma testelor cu hidrogen și celule de combustibil și de aceea Scania continuă să susțină trecerea la un sistem de transport durabil prin soluții existente deja, dar și prin explorarea unor soluții noi, de viitor, cum este și acest proiect început recent, care însă își va arăta doar în timp rezultatele, deoarece munca de cercetare este complexă. Iar hidrogenul, în care Scania chiar crede, pe baza testelor realizate deja, nu va avea totuși un rol important în transportul din viitorul apropiat, ci va mai trebui să aștepte.

Westport Fuel System este un furnizor de sisteme și componente avansate de combustie pentru vehicule curate, cu emisii scăzute de carbon, ai cărui specialiști consideră că hidrogenul folosit la un motor cu combustie internă, cu sistemele HPDI, ar putea oferi o altă soluție, competitivă din punct de vedere al costurilor, de a reduce emisiile de CO2 din transport.

HPDI (Human Performance Development International) apreciaza mediul de afaceri a intrat intr-o perioada de adaptare, iar circa 80% dintre multinationale si companiile mari, cu peste 1.000 de angajati, au reusit sa puna la punct strategii functionale pentru munca la domiciliu.
Acestea sunt acum in faza de acomodare a personalului si a intregului flux operational la noul climat si au nevoie de sprijin de specialitate. ,,Pandemia COVID-19 si restrictiile pe care le-a adus cu sine au insemnat inghetarea industriei noastre pentru o perioada inca nedefinita, dar pe care ne-o dorim cat mai scurta. Practic, aproape toate proiectele de training si teambuilding au fost sistate. Programele de invatare si dezvoltare au fost oprite, iar prioritatile companiilor s-au mutat aproape exclusiv in zona de supravietuire, siguranta si continuitate in business. Acum (…) a inceput sa creasca interesul pentru webinarii. Oamenii simt nevoia de ajutor in tranzitia de la munca de la birou la cea de acasa, iar acest lucru se intampla prin stabilirea unor proceduri de lucru, prin ajustarea mentalitatii si a programului, precum si printr-un sistem performant de management de la distanta”, a declarat Petru Pacuraru, fondator al HPDI.
HPDI, unul dintre liderii pietei in ceea ce priveste gradul de retentie a clientilor, lanseaza in acest context un program de invatare digitala, format din webinarii online, dedicat companiilor care vor sa se adapteze cat mai rapid noii paradigme de functionare. ,,Becoming the Digital Manage’’r este functional de aproape doua saptamani si a fost deja solicitat de catre 15 companii din domenii precum: IT, retail, industria farmaceutica, productie.