Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Westport Fuel Systems Inc., un furnizor de top de sisteme avansate de alimentare cu combustibil alternativ pentru industria globală a transporturilor, are plăcerea de a anunța că a semnat un acord de parteneriat cu compania semnarea unui acord de investiție pentru înființarea asocierii în participațiune anunțate anterior cu Volvo Group pentru a accelera comercializarea și adoptarea la nivel global a sistemului de alimentare cu combustibil HPDI™ al Westport de la Westport pentru aplicațiile pe distanțe lungi și off-road (“JV”). Încheierea asocierii în participație este sub rezerva anumitor condiții de închidere, inclusiv a aprobărilor de reglementare și guvernamentale. Aceasta este se anticipează că JV va deveni operațională în urma închiderii oficiale, care este în prezent preconizată a avea loc în al doilea trimestru al anului 2024.

“Suntem încântați să executăm acest acord și să ne bazăm pe succesul nostru cu Volvo Group și pe tehnologia noastră HPDI™. Suntem motivați să continuăm să inovăm și să investim în relații de afaceri solide cu organizații de top care ne împărtășesc obiectivele, printre care Volvo Group este cu siguranță una dintre ele”, a declarat Dan Sceli, CEO al Westport Fuel Systems Inc. “Impulsionați de viziunea noastră comună pentru un viitor mai curat, așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea și să oferim soluții reale pentru decarbonizarea sectoarelor de transport pe distanțe lungi și off-road”.

După cum s-a anunțat anterior, Westport va contribui cu anumite active și oportunități HPDI™, inclusiv activele fixe, proprietatea intelectuală și afacerile aferente, în cadrul JV. Volvo Group va achiziționa o participație de 45% în JV pentru suma de aproximativ 28 de milioane de dolari SUA, plătibilă la încheierea contractului, plus până la 45 de milioane de dolari SUA suplimentare ca o sumă de câștig, în funcție de performanța ulterioară a JV.

Scania și compania canadiană Westport Fuel System vor coopera în cadrul unui proiect de cercetare în cadrul căruia se va testa sistemul de injecție directă de mare presiune (HPDI) folosind hidrogen pentru cel mai nou motor cu combustie internă al producătorului suedez.

Posibilitatea de a folosi un motor cu combustie internă drept convertor de energie pentru hidrogen este o pistă interesantă de explorat, consideră reprezentanții celor două companii, și este o tehnologie bine-cunoscută și foarte răspândită, care ar putea fi folosită pentru sistemele Scania aflate acum în producție. Și asta este ce urmărește Westport să realizeze cu HPDI.

Înainte de această colaborare, inginerii producătorului suedez au obținut informații valoroase în urma testelor cu hidrogen și celule de combustibil și de aceea Scania continuă să susțină trecerea la un sistem de transport durabil prin soluții existente deja, dar și prin explorarea unor soluții noi, de viitor, cum este și acest proiect început recent, care însă își va arăta doar în timp rezultatele, deoarece munca de cercetare este complexă. Iar hidrogenul, în care Scania chiar crede, pe baza testelor realizate deja, nu va avea totuși un rol important în transportul din viitorul apropiat, ci va mai trebui să aștepte.

Westport Fuel System este un furnizor de sisteme și componente avansate de combustie pentru vehicule curate, cu emisii scăzute de carbon, ai cărui specialiști consideră că hidrogenul folosit la un motor cu combustie internă, cu sistemele HPDI, ar putea oferi o altă soluție, competitivă din punct de vedere al costurilor, de a reduce emisiile de CO2 din transport.