Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația transportatorilor maghiari MKFE anunță că, la cererea sa expresă, funcția de alertă legată de amenzi este din nou disponibilă în sistemul de plată a taxei HU-GO, ceea ce ajută șoferii și posesorii de vehicule să se asigure că, în cazul utilizării neautorizate a drumurilor (de exemplu, dacă plăcuța de înmatriculare nu se prezintă bine, dispozitivul este defect sau datele sunt introduse inexact), compania de transport este informată imediat, și astfel evită acumularea de amenzi.

Cei interesați de funcția „Alertă“ trebuie să reactiveze serviciul, chiar dacă l-au activat și înainte de 1 ianuarie 2024. Asta se poate face în profilul HU-GO din contul curent pentru fiecare vehicul: pe site-ul HU-GO, după selectarea contului, puteți declara dacă vreți să setați alerta de amendă făcând clic pe butonul „Cont curent“ din meniul „Conturi curente“. Iar notificarea privind utilizarea incorectă a drumurilor este trimisă la adresa de e-mail furnizată în timpul înregistrării.

După cum s-a anunțat anterior, funcția de alertă privitoare la amenzi a fost eliminată în mod neașteptat începând cu 1 ianuarie 2024, dar de acum poate fi din nou folosită.

Asociația transportatorilor maghiari MKFE atrage atenția asupra faptului că baza pentru calcularea taxei de drum din Ungaria este numărul total de axe ale unui vehicul sau ansamblu de vehicule, deci se ține cont și de axele liftante.

Una dintre modificările aduse începând cu 1 ianuarie 2024 sistemului de taxare maghiar este introducerea categoriei de axe J5, în care se încadrează combinațiile clasice cu cinci axe, chiar dacă una dintre ele este ridicată în timpul transportului. Iar în categoria J4 se încadrează numai vehiculele cu patru axe. Informația este confirmată de interfața NTPS unde se pot adresa întrebări, și unde se arată că, de la 1 ianuarie 2024, o semiremorcă având trei axe cuplată la una cu două axe intră în categoria J5, chiar dacă este (sunt) liftată/e axa/axele semiremorcii.

Acest lucru este important, deoarece declararea incorectă a numărului de axe pe interfața de internet HU-GO și setarea incorectă pe dispozitivele de bord pot duce la amenzi pentru taxa de drum din Ungaria.

Sursă foto: MKFE