Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nu mai puţin de 7.023 de profesioniști, dintre care 15% străini – din 28 de țări diferite – au participat la cea de-a 14-a ediţie a târgului internațional de autobuze și autocare FIAA 2022, organizat de Ifema Madrid, în perioada 18-21 octombrie. Pe lângă expoziţia în sine au fost organizate mai multe conferinţe, care au reunit alţi 460 reprezentanţi din industrie, inclusiv din partea asociațiilor CONFEBUS (Confederația Spaniolă a Transporturilor cu Autobuzul), care prezidează Comitetul de Organizare al evenimentului, ANETRA (Asociația Națională a Întreprinderilor de Transport cu Autocare), ATUC (Asociația Transporturilor Publice Urbane și Metropolitane), DIREBUS (Asociația Companiilor de Autocare) și ANTROP (Asociația Națională de Transport de Pasageri din Portugalia) și a EMT (Consorțiul Regional de Transport din Madrid).

De altfel, Uniunea Internațională a Transporturilor Publice (UITP) a organizat – împreună cu oficialii EMT – dezbateri privind inițiativele JIVE și CBEP (proiectul H2020 JIVE, „Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe”, urmărește promovarea comercializării autobuzelor cu pilă de combustibil pe hidrogen).

FIAA 2022 a beneficiat de susținere instituțională puternică, afișând cel mai inovator profil al acestei industrii. Evenimentul a fost inaugurat de María Jose Rallo, Secretarul General pentru Transport și Mobilitate, însoțită de Ministrul Regional pentru Transport și Infrastructuri al Guvernului Regional din Madrid, David Pérez, Consilierul pentru Departamentul pentru Mediu și Mobilitate al Primăriei Madrid, Borja Carabante, și ministrul regional pentru Lucrări Publice din Castilla La Mancha, Ignacio Hernando.

În cadrul FIAA a fost decernat şi trofeul Minibusul Anului 2023, câştigătorul fiind modelul Shaula al carosierului spaniol Car-Bus.net.

Ifema Madrid a început deja pregătirile pentru ediţia următoare, care va avea loc la Recinto Ferial în perioada 22-25 octombrie 2024.

Târgul Internațional de Autobuze și Autocare, FIAA 2022, organizat de IFEMA Madrid, se va deschide pentru public pe 18 octombrie, în Hala 9 a Recinto Ferial. Pe lângă expoziţia de vehicule, evenimentul va găzdui o agendă intensă de activități, care se va întinde pe parcursul a patru zile.

Programul FIAA 2022 va începe în prima zi a târgului, cu o serie de conferințe de presă susţinute de Marín Ayala, Evobus Ibérica, Iveco, Somauto, VDL & Bus & Coach y Rentalbus, Anadolu Isuzu, Karsan și Solaris Bus & Coach. Acestea se vor încheia cu decernarea prestigiosului trofeu Minibusul Anului 2023, acordat de juriul internaţional de presă Bus and Coach of the Year.

Miercuri, 19 octombrie, va avea loc o masă rotundă cu tema „Întreținerea eficientă și profitabilă a flotelor de autobuze și autocare”. Cât de importantă este gestionarea și întreținerea eficientă a vehiculelor pentru rentabilitatea flotelor? Aceasta este întrebarea la care se va răspunde la conferința organizată de Clubul Aftermarket VI (organizație formată din patruzeci de companii din sectorul piese de schimb și întreținere pentru vehicule industriale).

În dimineața zilei de 20 octombrie, ITS va găzdui o serie de conferințe în care vor fi discutate noile tehnologii în transportul public, conduse de șefi ai companiilor și instituțiilor de transport public și de profesioniști din transporturi. Concret, la rubrica „ITS în transportul

public: de la EMV la ABT”, se va aborda implementarea actuală a tehnologiei EMV în transportul public din Spania; noua utilizare a biletelor bazate pe cont, precum și aplicarea acesteia pentru interoperabilitatea în mediul MaaS.

Tot joi, Asociația Internațională a Transportului Public (UITP), împreună cu oficialii Companiei de transport public din Madrid (EMT), vor găzdui o serie de întâlniri cu privire la inițiativele JIVE și CBEP, alături de alți profesioniști implicați în aceste inițiative.

Proiectul H2020 JIVE (Inițiativa comună pentru vehicule cu hidrogen în Europa) își propune să promoveze comercializarea autobuzelor cu pilă de combustie pe hidrogen. Prima inițiativă JIVE a fost lansată în 2017, iar JIVE2 a început să funcționeze în paralel din ianuarie 2018. Ambele inițiative sunt coordonate de Element Energy Limited. Scopul proiectelor JIVE este de a garanta că autobuzele pe H2 sunt viabile din punct de vedere comercial. Luate împreună, proiectele JIVE vor implementa aproape 300 de autobuze pe H2 în 222 de orașe din întreaga Europă.

Pe 21 octombrie este planificat, printre altele, un workshop despre noile soluții ZF pentru transportul public de pasageri.

Testarea autobuzelor şi autocarelor se va putea face pe toată durata târgului, în spaţiul exterior special amenajat. Toţi cei interesaţi să viziteze FIAA se pot înregistra pe site-ul evenimentului până pe 17 octombrie 2022.