Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău a găzduit în această săptămână o conferință de presă în care a anunțat adăugarea a cinci noi destinații la portofoliul său.

Noile destinații includ Bergamo, Bologna, Madrid, Liverpool și Catania, oferind pasagerilor mai multe opțiuni de călătorie și consolidând poziția aeroportului pe piața internațională.

Odată cu adăugarea noilor destinații, pasagerii din regiunea Moldovei au acum o varietate mai mare de opțiuni de călătorie și către destinații populare.

În contextul sezonului de vară, Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău a subliniat un orar plin către cele mai căutate destinații. În plus, pentru a satisface cererea crescută, au fost introduse curse charter către Grecia (Creta – Heraklion) și Turcia (Antalya), completând astfel oferta diversificată a aeroportului și oferind călătorilor mai multe posibilități de a-și planifica vacanțele și călătoriile de afaceri.

În cadrul conferinței de presă a fost prezent și Valentin Ivancea, Președintele Consiliului Județean, care a evidențiat sprijinul continuu oferit de administrația locală pentru dezvoltarea comunității. Proiectul „Bacău Re-Connect” este un efort semnificativ în consolidarea conexiunilor și a conectivității aeroportului Bacău cu diferite comunități și destinații.

De asemenea, reprezentanții DAN AIR și cei ai Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău au demonstrat un angajament ferm față de satisfacția pasagerilor, evidențiind progresele înregistrate în acest sens.

Detalii suplimentare despre serviciile oferite și pentru efectuarea rezervărilor, pot fi găsite pe website-ul oficial al Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău la adresa www.bacauairport.ro.

Innova Capital investește în grupul româno-belgian EMI Group pentru a sprijini continuarea expansiunii internaționale. Innova Capital se alătură lui Jerome France, fondatorul EMI Group, și Morphosis Capital, un fond românesc de capital privat, în scopul de a crea un furnizor european independent de soluții de acces industrial de înaltă calitate și mentenanță.

Innova a cumpărat, la finalul lunii iunie, 51% din acțiunile EMI Group, prin intermediul unei răscumpărări parțiale și a unei majorări de capital de 15 milioane de euro. Suma va fi folosită pentru finanțarea unor noi achiziții menite să consolideze poziția companiei pe piețele existente și să intre în noi țări.

După numeroasele investiții anterioare, inclusiv cele recente în PeP, Prime Label și United Clinics, EMI Group reprezintă o altă tranzacție de tip buy-and-build, având ca scop consolidarea continuă a unei piețe extrem de fragmentate, potrivit unui comunicat. Tranzacția este a treia investiție a fondului Innova/7, care a anunțat o închidere intermediară de peste 324 de milioane de euro în mai 2023.

EMI Group oferă servicii de mentenanță a accesului industrial pentru clădiri logistice și industriale cu o suprafață totală de peste 5 milioane de metri pătrați. Compania realizează anual peste 2.000 de proiecte de instalare la cheie pentru aproximativ 1.500 de clienți unici. EMI Group este un lider incontestabil în industria sa în România și un jucător independent de top în Belgia, deservind clienți finali și dezvoltatori imobiliari comerciali dintr-o gamă largă de sectoare, inclusiv industrial, retail, logistic, militar și sănătate.

„Sunt incredibil de mândru de dezvoltarea EMI și de etapele pe care le-am atins până acum. Astăzi, EMI este un jucător cu adevărat european, cu un acționariat internațional care adună patru naționalități, cu facilități în trei țări și o prezență puternică în întreaga Europă. Injecția de capital din partea Innova Capital marchează un nou capitol interesant pentru noi, pe măsură ce ne angajăm pe o traiectorie de creștere mai ambițioasă prin fuziuni și achiziții. Ca parte a acestei expansiuni, suntem dedicați să implicăm fondatorii companiilor pe care le achiziționăm, integrând expertiza și experiența lor în operațiunile noastre. Această abordare colaborativă ne va permite să creăm un grup puternic de campioni europeni. Cu experiența noastră dovedită și cu sprijinul partenerilor noștri strategici, suntem încrezători în consolidarea poziției noastre pe piețele existente și în aventurarea pe altele noi. Împreună cu Innova, Morphosis și cu partenerii noștri de la Belemi, vom continua să modelăm viitorul industriei soluțiilor de acces industrial în Europa.”,

a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.

„Piața sistemelor de acces industrial rămâne foarte fragmentată și predispusă, în special, la consolidare în domeniul serviciilor de instalare și întreținere. EMI a dezvoltat un model de integrare de succes care permite companiilor mici de servicii să își păstreze identitatea și autonomia, beneficiind în același timp de scară și de cele mai bune practici de grup. Suntem încântați de parteneriatul cu Jerome France și Morphosis Capital în această oportunitate de consolidare interesantă.”,

a subliniat Andrzej Bartos, Senior Partner la Innova Capital, care a condus investiția.

„Succesul EMI este o mărturie a modului în care construirea încrederii reciproce se traduce în performanțe de afaceri stelare. Mă bucur că am încheiat un parteneriat cu Jerome și că i-am urmat viziunea și impulsul și așteptăm cu nerăbdare să ducem compania la niveluri și mai înalte de performanță împreună cu Innova.”,

a completat Simona Gemeneanu, Partener Morphosis Capital.