Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie a ieșit din UE de ceva timp, decizia a fost urmată de numeroase reglementări noi, iar ele continuă să apară, după cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, care încă primește știri cu privire la noi modificări importante pentru această industrie, cum ar fi Protocolul Irlandei de Nord sau schema BAR.

Recent s-a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană privind schimbările majore aduse Irlandei de Nord, ceea ce menține această țară în cadrul pieței unice a Regatului Unit pentru bunurile din UE. Prin urmare, frontiera terestră irlandeză este deschisă, dar produsele care sosesc în Irlanda de Nord din restul Regatului Unit fac obiectul unor controale. Noul acord vizează reducerea semnificativă a numărului de controale.

Pentru a le oferi întreprinderilor și persoanelor fizice timp să se pregătească, punerea în aplicare a noului acord se va face treptat. Unele dintre noile scheme pentru produse agroalimentare, animale de companie și plante vor fi introduse în cursul acestui an, iar restul, în 2024. Între timp, vor continua să se aplice actualele măsuri temporare de suspendare.

DHL Express a agreat să livreze colete direct la sucursalele Poştei Britanice, ca parte a unui serviciu comun de tip „click-and-collect”.

Serviciul va fi testat la oficiile poștale din Irlanda de Nord înainte de a fi extins la peste 1.000 de sucursale din Marea Britanie de la începutul anului 2023. Clienții care fac o achiziție online vor avea opțiunea de a alege oficiul poștal local ca punct de colectare, prin care DHL va livra coletele la oficiul poștal, iar șeful de post va procesa la ghișeu colectarea de către clienți. Clienții DHL Express vor primi un mesaj referitor la livrarea coletelor prin SMS, e-mail sau prin intermediul serviciului DHL On Demand Delivery și pot alege să își ridice coletul de la oficiul poștal local.

Serviciul „click-and-collect” se dorește a fi o opțiune mai flexibilă pentru consumatori decât cea de a primi un colet livrat direct la domiciliu. De asemenea, se așteaptă ca parteneriatul cu DHL să reducă impactul asupra mediului generat de faptul că furgonetele trebuie să facă mai multe opriri pentru a lăsa coletele, încurajând în același timp oamenii să se întoarcă pe jos până acasă. De la deschiderea rețelei sale pentru curierii externi, anul trecut, pentru prima dată în istoria sa de 360 de ani, Post Office a crescut numărul de sucursale care oferă serviciul „click and collect” de la zero la aproape 5.000.

„DHL este un nume cunoscut, cu o acoperire globală. Aceștia recunosc valoarea pe care poștașii noștri o aduc clienților lor prin cunoștințele lor de specialitate în ceea ce privește piața coletelor și prin orele lungi de funcționare a sucursalelor lor, oferind oamenilor o locație convenabilă și sigură pentru a-și ridica coletele. Suntem încântați de parteneriatul cu ei pentru a ne extinde serviciile Click and Collect în întreaga țară.”,

a declarat Nick Read, directorul general al Post Office.

„În ianuarie anul trecut nu aveam niciun parteneriat cu niciun curier, iar în decurs de 1 an am crescut de 5 ori capacitățile noastre Click and Collect, ceea ce reprezintă o dovadă a dimensiunii și a razei de acțiune a rețelei Post Office și a accesibilității pe care le oferă consumatorilor. Așteptăm cu nerăbdare să lansăm serviciile DHL Express în întreaga noastră rețea în următoarele săptămâni.”

„Post Office, cu reputația sa de instituție de încredere, precum și cu acoperirea sa națională, îl fac un partener ideal pentru Service Point pentru a ne extinde opțiunile de livrare într-un mod care va oferi destinatarilor și mai multe opțiuni convenabile și încrederea totală că pachetele lor sunt pe mâini bune. În plus, prin extinderea rețelei noastre de Service Point, putem consolida și mai mult livrările, contribuind la reducerea kilometrilor parcurși pe șosea și la scăderea emisiilor de carbon, ceea ce reprezintă o parte esențială a strategiei noastre de sustenabilitate.”

a declarat Ian Wilson, CEO al DHL Express UK.