Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coca-Cola HBC AG a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru (T1) din acest an, demonstrând o performanță stabilă și o direcție promițătoare pentru restul anului. Coca-Cola HBC AG continuă să își pună în aplicare strategia 24/7, raportând o creștere organică a veniturilor de 12,6%. Această performanță este susținută de o creștere organică a volumului de 1,8%, cu rezultate solide pe piețele emergente și în curs de dezvoltare.

În particular, volumele de băuturi carbonatate au rămas stabile, în timp ce volumele de băuturi energizante și cafea au generat o creștere de două cifre, cu +37,3% și, respectiv, +34,3%.

În ultimele douăsprezece luni, Coca-Cola HBC AG a reușit să-și majoreze veniturilor per unitate, înregistrând un avans de 10,6%, ceea ce reflectă eficiența inițiativelor sale de gestionare a veniturilor. Cu toate că veniturile raportate au înregistrat o creștere de 1,0%, acest rezultat a fost eclipsat de performanța solidă a creșterii organice. Efectele negative ale cursului de schimb valutar în Nigeria și Egipt au exercitat presiuni asupra veniturilor raportate, însă creșterea organică puternică a compensat aceste influențe.

De asemenea, compania continuă să își consolideze poziția pe piață prin îmbunătățirea cotei de valoare. În plus față de creșterile puternice din 2023, Coca-Cola a înregistrat câștiguri în segmentele băuturilor răcoritoare non-alcoolice gata de consum (NARTD) și al băuturilor carbonatate, generând o creștere de 120 de puncte de bază și, respectiv, 70 de puncte de bază.

În piețele dezvoltate, veniturile organice au crescut cu până la 5,1%, în principal datorită creșterii veniturilor per unitate, chiar dacă volumele au fost afectate de comparații dificile. În schimb, pe piețele în curs de dezvoltare, compania a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 12,5%, cu o îmbunătățire încurajatoare a volumelor după un an dificil 2023. În piețele emergente, veniturile organice s-au majorat cu până la 19,0%, o performanță susținută de expansiunea venitului per unitate și de o performanță rezilientă a volumelor, în ciuda turbulențelor macroeconomice și a devalorizării monetare.

Coca-Cola HBC AG anunță investiții suplimentare în portofoliul său unic 24/7 și în capacitățile sale personalizate. Mixul de produse single-serve pe segmentul băuturilor carbonatate a crescut cu 230 de puncte de bază, datorită inițiativelor de gestionare a creșterii veniturilor.

De asemenea, Monster Energy Green Zero Zahăr a fost lansat pe 16 piețe, susținând creșterea continuă și în forță a gamei Monster. În segmentul cafelei, a înregistrat o creștere determinată de extinderea parteneriatelor premium în industria de HoReCa. În paralel, distribuția Finlandia Vodka s-a extins pe alte 17 piețe, consolidând poziția companiei în segmentul băuturilor alcoolice.

Coca-Cola HBC AG a anunțat un acord de achiziție a BDS Vending din Irlanda, consolidându-și astfel capacitățile interne în domeniul automatelor de vending și îmbunătățindu-și capacitățile de distribuție pe piață.

„Am avut un început de an puternic, cu un progres continuu datorită strategiei noastre 24/7. Veniturile organice au crescut cu 12,6% datorită categoriilor strategice prioritare de băuturi carbonatate, energizante și cafea. De asemenea, suntem încântați să raportăm încă un trimestru de creștere a volumului și a cotei de piață.

În această perioadă, bazându-ne pe date și analize, am accelerat investițiile în portofoliul nostru unic 24/7 și în capacitățile noastre personalizate, cu mai multe lansări de branduri noi și inițiative specifice pe piețele pe care suntem prezenți. Acest lucru ne asigură o execuție puternică și continuă pe piață, în strânsă colaborare cu clienții noștri.

Deși cunoaștem contextul macroeconomic mai larg, suntem încrezători în ceea ce privește realizarea previziunilor noastre financiare pentru anul în curs și realizarea de noi progrese în raport cu obiectivele noastre de creștere pe termen mediu.”,

a declarat Zoran Bogdanovic, Chief Executive Officer Coca-Cola HBC AG.

Seán Kelly, europarlamentar pentru Irlanda de Sud, a susținut apelurile pentru o strategie portuară a UE, subliniind importanța vitală a porturilor în modelarea peisajului economic, a tranziției energetice și a dinamicii comerciale în Europa. Kelly a susținut un raport al Parlamentului European pe această temă, care a trecut cu 585 de voturi pentru, 21 împotrivă și 26 de abțineri – în ciuda faptului că trei eurodeputați irlandezi de stânga au votat împotrivă.

“Porturile sunt extrem de importante pentru dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă și comerț. Este crucial pentru Europa, și în special pentru Irlanda, să ne asigurăm că porturile noastre nu sunt doar competitive, ci și dezvoltate strategic pentru a răspunde cerințelor viitorului”, a declarat eurodeputatul Sean Kelly.

Raportul evidențiază preocupările legate de prezența economică a țărilor din afara UE în porturile europene, acordând o atenție deosebită Chinei. Kelly comentează despre aceste preocupări: “Deși salutăm colaborarea internațională, trebuie să fim vigilenți cu privire la riscurile potențiale, cum ar fi dependența economică, spionajul și sabotajul. Irlanda, prin intermediul unor porturi precum Shannon Foynes, Bantry, Cork și Rosslare și poate prelua un rol de lider în asigurarea faptului că infrastructura noastră maritimă rămâne sigură și rezistentă. Să luăm ca exemplu portul Shannon Foynes, care este extrem de important pentru viitorul energiei regenerabile din Irlanda, pe măsură ce proiectele eoliene offshore se dezvoltă în sud-vestul țării”.

Dezvoltarea energiei eoliene offshore în estuarul Shannon va fi fundamentală pentru angajamentele de zero net-zero ale Irlandei și contribuie semnificativ la strategia mai largă a Europei de a reduce dependența de importurile de combustibili fosili. Trebuie să fie unul dintre primele nume de pe foaia de echipă în strategia industrială offshore eoliană a guvernelor.

Aceasta este o oportunitate pentru un nou ecosistem industrial bazat pe producția de electricitate ecologică și de hidrogen. Nu este vorba doar de energie; este vorba de crearea de locuri de muncă, de investiții în infrastructură și de poziționarea Irlandei ca actor cheie pe piața energiei regenerabile.Cooperarea între porturile din UE este esențială pentru a face față provocărilor prezentate. Irlanda trebuie să se angajeze activ în acest dialog, asigurându-se că porturile noastre nu sunt doar participanți, ci și lideri în modelarea viitorului comerțului și energiei europene. De asemenea, s-a votat în favoarea unui alt raport parlamentar conex, care avertizează împotriva influenței chineze asupra infrastructurilor critice, cum ar fi infrastructura de transport și porturile, rețelele de telecomunicații, metalele rare și cablurile submarine. Raportul a fost adoptat cu o largă majoritate (565 de voturi pentru, 26 împotrivă și 31 de abțineri). Patru eurodeputați irlandezi de stânga au votat împotriva acestui raport.