Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Centrul de producție Schmitz Cargobull din Panevėžys (Lituania) a primit certificarea de management de mediu conform standardului ISO 14001, ceea ce înseamnă că procesele de management de mediu, cu obiective și orientări clare, au fost implementate pe deplin de către Schmitz Cargobull Baltic. Asta după ce în 2021 fabrica din Altenberge (Germania) a primit aceeași recunoaștere.

Pregătirile pentru obținerea certificării au început în vara lui 2022 și de atunci s-au făcut mai multe îmbunătățiri, mai ales în domeniul energiei și deșeurilor, care contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de mediu ale producătorului. Iar după finalizarea documentației și a unui audit intern în mai 2023 a fost gata și auditul extern al sistemului de management de mediu.

Schmitz Cargobull se preocupă de problemele importante legate de mediu în toate fabricile sale și și-a stabilit obiectivul de a avea toate centrele majore de producție certificate conform standardului ISO 14001, deoarece managementul de mediu și utilizarea responsabilă a resurselor au o importanță deosebită în atingerea țintelor propuse în ceea ce privește energia și protecția climei.

Procesul de certificare ISO 14001 trebuie repetat la fiecare trei ani.

In perioada 3-14 septembrie, la Centrul Tehnic Titu (CTT) s-a desfasurat un audit de certificare a Sistemului de Management de Mediu, in urma caruia s-a decis acordarea certificarii ISO 14001 pentru centrul de incercari al Renault din Romania.  
Auditul a fost realizat de catre SGS Romania SA – o societate externa care a analizat in mod impartial toate aspectele privind implementarea sistemului de management de mediu in perimetrul CTT: gestionarea deseurilor si a produselor chimice, conservarea consumurilor de resurse, controlul emisiilor atmosferice si a apelor uzate evacuate etc.

„Obtinerea certificatului ISO 14001 la doar doi ani de la inaugurarea centrului de incercari este o performanta remarcabila. Acest rezultat extraordinar se datoreaza intregului personal care a dat dovada de multa implicare si motivare privind protectia mediului”, a declarat Anica Muntean, directorul Centrului Tehnic Titu.
Certificarea ISO 14001 ofera garantia, atat in cadrul Grupului Renault, cat si in fata autoritatilor si a altor parti interesate, ca la CTT exista o politica solida de protectia mediului, orientata catre respectarea totala a cerintelor legale, a principiilor de protectia mediului, a practicilor Grupului, vizand totodata imbunatatirea continua a performantei de mediu. Acest rezultat …prot