Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Busitalia a atribuit IVECO Bus contractul pentru furnizarea a până la 150 de autobuze urbane electrice E-Way, în urma unei licitaţii organizate în acest sens. Autobuzele E-Way, de 12 m lungime, vor fi configurate diferit, cu 28 şi respectiv 32 de locuri pe scaune. Încărcarea bateriilor se va face la depou, pe timpul nopţii. Printre dotări se numără aer condiționat, prize USB și un sistem de vedere în spate.

Busitalia este parte din FS Italiane Group, care prestează servicii de transport public local în italia în provinciile Umbria, Veneto și Campania, dar şi în Olanda, în zonele Utrecht și Groningen-Drenthe, prin Qbuzz. Aflată printre companiile de top în transportul rutier de persoane, Busitalia are 5.000 de angajați și o flotă de 2.700 de autobuze. În 2021, compania a parcurs aproximativ 152 de milioane de km.

Livrările sunt planificate pentru perioada 2023-2025, un prim lot de 18 vehicule urmând să fie furnizat în iulie 2023.

IVECO și IVECO BUS sunt Furnizori Oficiali ai Giro d’Italia 2022 și Giro-E 2022. Cele două mărci, care împărtășesc valorile de bază ale inovației, sustenabilității și pasiunii cu cele două evenimente sportive, vor furniza o flotă de vehicule durabile care va asigura transportul pe timpul competițiilor.

Giro d’Italia și Giro-E vor oferi o platformă excelentă pentru mesajul celor două mărci de durabilitate în transportul de marfă și de persoane. Giro d’Italia, ajuns la cea de-a 105-a ediție, este unul dintre evenimentele anuale prestigioase de ciclism Grand Tour, împreună cu Turul Franței și Vuelta de España, și ajunge la un public larg estimat la 900 de milioane de spectatori pe cinci continente. Giro-E, singurul eveniment de etapă rezervat bicicletelor cu pedale asistate, beneficiază de asocierea sa cu competiția principală și a câștigat rapid un public în creștere.

„Fiind un brand cu rădăcini italiene puternice, care a fost vârful de lance a tranziției energetice a industriei transporturilor, suntem mândri să fim furnizori oficiali al Giro d’Italia”, a declarat Alessandro Massimino, șeful departamentului de marketing și management al produselor IVECO Truck Business Unit. „Un eveniment sportiv de talie mondială, cu o urmărire internațională atât de largă, este o oportunitate excelentă de a oferi vizibilitate mărcii IVECO și angajamentului nostru față de sustenabilitate. Într-adevăr, IVECO S-Way LNG, care conduce Carovana, va demonstra că transportul curat de mărfuri pe distanțe lungi este o realitate astăzi, datorită tehnologiei noastre de gaz natural.”

IVECO va însoți cu vehiculele sale pe cei mai buni cicliști din lume în cele 21 de etape ale Giro d’Italia 2022, care vor începe la Budapesta pe 6 mai, vor rămâne în Ungaria pentru primele 3 etape, apoi se vor muta în Italia și vor termina la Verona pe 29 mai. În fiecare zi a cursei, un IVECO S-Way LNG va conduce „Carovana”, populara paradă a vehiculelor decorate care precedă piloții, creând o atmosferă festivă, cu divertisment și muzică. Camionul principal IVECO, special adaptat pentru eveniment și purtând un colorit proiectat pentru eveniment în culoarea roz a Giro d’Italia, este un vehicul alimentat cu gaz natural lichefiat, care va susţine eficacitatea tehnologiei gazelor naturale și rolul său cheie în decarbonizarea transportului.

IVECO va furniza, de asemenea, zece vehicule comerciale ușoare Daily dedicate transportului de marfă pe toată durata competiției, alte două pentru Carovana, care vor fi, de asemenea, în culoarea roz concepută pentru Giro d’Italia, și şapte pentru Giro-E 2022. Cele 19 vehicule sunt echipate cu motoare Iveco de ultimă generație, cu eficiență ridicată a consumului de combustibil, pentru o performanță durabilă.

În calitate de Furnizor Oficial al Giro-E 2022, IVECO BUS va furniza un autobuz Evadys pentru transportul cicliștilor care concurează în cursa de biciclete asistate cu pedală. De asemenea, va oferi organizatorilor un Crossway Natural Gas. Producătorul italian va fi prezent și la Expo-E, târgul comercial asociat Giro-E – care va avea loc pe parcursul a patru weekend-uri la Catania, Napoli, Torino și Verona – cu un autobuz E-Way, prezentând astfel oferta completă și flexibilă a gamei de autobuze electrice urbane.