Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Una dintre cele mai notabile tranzacții din ultimul timp este, așa cum informează Transport Intelligence (Ti), achiziționarea de către Mediterranean Shipping Company (MSC) a 50% din capitalul Nuovo Trasporto Viaggiatori S.p.A, numită și Italo, care oferă servicii feroviare de călători în Italia și se descrie ca fiind unul dintre cei mai importanți operatori feroviari privați de mare viteză din Europa. Compania are o flotă de 51 de trenuri electrice eficiente din punct de vedere energetic care leagă 51 de orașe din Italia și deservesc peste 20 de milioane de pasageri/an.

MSC a achiziționat capitalul de la Global Infrastructure Partners, o companie de capital cu sediul în SUA, care a mai colaborat anterior cu operatorul maritim pentru investiții în terminalele de containere ale acestuia.

Tranzacția a fost anunțată pe 2 octombrie fără a se spune și valoarea ei.

Diego Aponte, președintele grupului MSC, a explicat că acest acord demonstrează angajamentul de lungă durată al companiei față de Italia și sprijinul pentru transportul feroviar de mare viteză de călători în Italia. În plus, deoarece MSC este puternic implicat în turism, prin linia sa de croazieră, noua achiziție ar putea fi văzută mai degrabă ca o dezvoltare în acest segment decât ca o dezvoltare a activităților de transport maritim și de logistică a containerelor.

O altă colaborare recent anunțată este aceea a CEVA, divizia de expediere și logistică contractuală a CMA CGM, cu retailerul francez Fnac Darty. Cele două companii au declarat că vor înființa un joint-venture care își propune să devină un jucător european major pe piața logisticii comerțului electronic și a marketplace-urilor SaaS utilizând activele logistice ale CEVA și prezența Fnac Darty pe piața de retail și dezvoltând capabilități pentru vânzarea multichannel cu amănuntul a Fnac Darty și a altor comercianți. Fnac susține că are expertiză unică în serviciul post-vânzare și este recunoscută pentru calitatea livrării sale pe ultimul kilometru.

Cele două companii au declarat că piața potențială pentru aceste servicii ar putea valora 80 de miliarde de euro și ar putea avea o creștere de 10% pe an. Aceste achiziții de firme și diversificări de activitate – inclusiv diversificări în domenii îndepărtate de transportul maritim de containere –  au loc deoarece companii ca MSC și CMA CGM continuă să fie profitabile și bogate, subliniază analiștii Ti.

Sursa foto: MSC (https://www.msc.com/en/solutions/project-cargo)

Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume, DB Schenker și MSC Mediterranean Shipping Company, liderul global în domeniul transportului și logisticii, au încheiat un acord important privind utilizarea a 12.000 de tone de biocombustibil care vor contribui la reducerea emisiilor în lanțul de aprovizionare pentru toate mărfurile consolidate.

Astfel, toate serviciile de transport maritim DB Schenker pe navele MSC pot fi acum rezervate cu emisii zero în 2023, fie că este vorba de transporturi LCL (Less-than-Container Load), de containere FCL (Full-Container-Load) sau de containere frigorifice de la MSC Mediterranean Shipping Company, cea mai mare linie de containere din lume. Totodată, clienții vor primi și un certificat anual de reducere a emisiilor achiziționate pentru bilanțul lor climatic.

În prezent, cantitatea de biocombustibil cumpărată este suficientă pentru a economisi CO2 aproximativ 35.000 de tone de-a lungul întregului lanț de aprovizionare de pe piață. În funcție de tipul de combustibil utilizat, cel puțin 30.000 de containere standard (TEU) vor fi transportate fără emisii de CO2, în funcție de modul în care este utilizat combustibilul în timpul navigației.

Acordul dintre DB Schenker și MSC reprezintă unul dintre cele mai extinse tranzacții încheiate până în prezent între un expeditor de mărfuri și o companie de transport maritim pentru utilizarea de biocombustibili de a doua generație, certificați ca fiind sustenabili și certificați – derivați din ulei de gătit uzat – în locul combustibilului marin convențional pe bază de combustibili fosili.

Cele 12.000 de tone de biocombustibil vor fi amestecate între 20 și 30% atunci când navele vor fi realimentate, astfel încât un total de aproape 50.000 de tone de amestec de biocombustibil va fi disponibil pentru navele de containere MSC. Astfel, DB Schenker poate oferi clienților săi un produs standardizat care permite un transport fără emisii, chiar și pe mare.

„Împreună cu MSC, le oferim clienților noștri o soluție convenabilă și curată, folosind biocombustibilul maritim de ultimă generație, care le permite să obțină o reducere suplimentară reală a emisiilor. Facem acest lucru pentru că suntem ferm convinși că este un lucru corect și, prin urmare, plătim în avans pentru achizițiile de biocombustibil. Un lucru este cert: cu cât mai mulți clienți cer neutralitate climatică în toate lanțurile de aprovizionare, cu atât mai repede vom ajunge la un transport maritim de containere curat.”,

a declarat Thorsten Meincke, membru al consiliului de administrație pentru transportul aerian și maritim, DB Schenker.

„Decarbonizarea transportului maritim de marfă nu poate fi realizat de un singur jucător, ci necesită o colaborare între companiile de transport maritim și logistic și clienții acestora. Soluția MSC Biofuel este primul nostru program certificat de introducere de CO2 care reduce emisiile în lanțurile de aprovizionare ale clienților noștri, accelerând tranziția energetică prin creșterea cererii pentru transportul maritim neutru care oferă economii directe de CO2. Suntem încântați de parteneriatul cu DB Schenker, cu care împărtășim ambiții climatice similare de-a lungul colaborării noastre către emisii zero.”,

a precizat Caroline Becquart, vicepreședinte senior, MSC.

Biocombustibilul poate fi utilizat pentru operațiunile obișnuite de transport maritim de mărfuri fără a ajusta infrastructura sau lanțul de aprovizionare al unei nave, ceea ce îl face o soluție deosebit de convenabilă. Soluția MSC Biofuel este concepută ca o abordare avantajoasă pentru ambele părți, pentru a trece de la ambiție la acțiune. MSC aprovizionează cu biocombustibil sustenabil, iar clienții beneficiază de economiile de CO2, transmițându-le pe tot lanțul său valoric al transportului maritim. Acest lucru diferențiază programul de inițiativele de compensare a emisiilor de dioxid de carbon care se concentrează pe viitoarele reduceri de emisii în afara industriei de transport maritim.