Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz se pregătește să își electrifice complet gama de autovehicule până în 2030, acolo unde condițiile de piață permit acest lucru. Trecând de la electric-first la electric-only, compania germană accelerează spre un viitor fără emisii și bazat pe software.

Până în 2022, Mercedes-Benz va oferi vehicule electrice cu baterii (BEV) în toate segmentele pe care compania le deservește, arată compania într-un comunicat. Începând cu 2025, toate arhitecturile de vehicule nou lansate vor fi numai electrice, iar clienții vor putea alege o alternativă complet electrică pentru fiecare model pe care compania îl produce. Mercedes-Benz intenționează să gestioneze această transformare accelerată respectând în același timp obiectivele sale de profitabilitate. „Transformarea electrică prinde viteză – în special pe segmentul de lux, în care aparține Mercedes-Benz. Punctul critic se apropie și vom fi pregătiți până la sfârșitul acestui deceniu, pe măsură ce piețele trec numai la electrice,” a declarat Ola Källenius, CEO al Daimler AG și Mercedes-Benz AG.

Pentru a facilita această schimbare, Mercedes-Benz dezvăluie un plan cuprinzător care include accelerarea semnificativă a cercetării și dezvoltării. În total, investițiile în BEV-uri între 2022 și 2030 se vor ridica la peste 40 de miliarde de euro. Avansarea planului portofoliului EV va accelera venirea punctului critic pentru adoptarea vehiculelor electrice.

Plan Tehnologic

Arhitecturi: În 2025, Mercedes-Benz va lansa trei arhitecturi complet electrice:

Premiera mondiala pentru primul vehicul electric in sectorul MPV pe segmentul premium: prin conceptul EQV, Mercedes-Benz combina mobilitatea cu emisii zero cu performante impresionante de conducere, functionalitate maxima si design. Noul concept este prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in perioada 7-17 martie 2019. Mercedes-Benz Vans intentioneaza sa lanseze un vehicul de serie pe baza lui EQV, vehicul care va fi prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Conceptul EQV are o autonomie de pana la 400 de km si poate fi incarcat rapid, in numai 15 minute, suficient pentru a asigura o autonomie de 100 de km. Multumita gamei largi de configurari ale scaunelor, vehiculul poate asigura un nivel de confort superior si o functionalitate maxima.
Conceptul EQV dispune de tren de rulare electric (eATS) pe puntea fata, cu o putere de 150 kW. Motorul electric, transmisia cu rapoarte fixe, sistemul de racire si partea electronica care asigura putere formeaza o unitate compacta si integrata. Energia motorului este furnizata de o baterie litiu-ion de 100 de kWh, ceea ce permite atingerea unui interval maxim de pana la 400 de kilometri, despre care Mercedes-Benz spune ca este unul realist. Conceptul, care are o viteza maxima de 160 km / h, poate fi incarcat la o priza normala acasa sau la un WallBox Mercedes-Benz, avand si o functie rapida de incarcare, ce asigura o autonomie de circa 100 de km. Compania intentioneaza sa lanseze si o versiune de serie pe care o va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt in acest an. Pana in 2022, toata gama de vehicule Mercedes-Benz urmeaza sa fie electrica, asta insemnand ca vor exista modele electrice in fiecare segment.