Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Filiala Daimler Truck AG, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation va prezenta următoarea generație a modelului FUSO eCanter la IAA Transportation 2022 de la Hanovra, în perioada 20-25 septembrie.

La fel ca predecesorul său de serie mică, noul autocamion ușor, complet electric, este partenerul ideal pentru o gamă largă de utilizări – de la distribuție în mediul urban la amenajări peisagistice, folosire municipală, servicii de remorcare și chiar pentru unele sarcini de construcții. Prezentarea noii generații eCanter la Hanovra coincide cu lansarea sa în Europa.

În plus față de gama sa largă de utilizări, următoarea generație eCanter este caracterizată de un concept ecologic și economic. Introducerea noii generații eCanter reprezintă o etapă importantă în drumul Daimler Truck către dezvoltarea unei flote de vehicule neutră din punct de vedere al emisiilor CO2. Compania își propune ca, începând din 2039, să vândă numai vehicule ce nu emit CO2  în timpul funcționării, pe piețele din Europa, America de Nord și Japonia.

Variante noi pentru diferite nevoi ale clienților

Dezvoltarea noii generații eCanter este rezultatul a aproximativ cinci ani de operațiuni de succes ale clienților din întreaga lume, ca parte a unei producții de serie mică. Vehiculul le oferă clienților o gamă largă de variante diferite, permițând astfel o variabilitate și mai mare decât până acum, pentru diferite utilizări. Vehiculul este compatibil cu diferite caroserii, acoperind aproape toate cerințele relevante în industrie ale clienților din segmentul camioanelor ușoare între 4,25 și 8,55 tone și, astfel, va contribui și mai mult în viitor la un transport urban local fără emisii.

Ani de experiență în operațiuni la nivel mondial

De la lansarea modelului eCanter în 2017, FUSO, subsidiara Daimler Truck, a fost considerat un pionier în electrificarea camioanelor și a lucrat constant la implementarea unor soluții de transport sustenabile și neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2. eCanter este primul autocamion ușor, complet electric, produs în serie mică de Daimler Truck. În special în utilizarea urbană, vehiculul fără emisii locale își arată punctele forte în reducerea zgomotului și a vibrațiilor în comparație cu camioanele cu propulsie convențională. Clienții apreciază acest lucru pe rutele intra-urbane, în special atunci când autocamionul este utilizat noaptea și la primele ore ale dimineții.

În întreaga lume, mai multe sute de vehicule eCanter sunt acum în uz în operațiunile clienților – inclusiv unele dintre cele mai mari companii de logistică din Europa. Numai în Europa, eCanter este vândut în prezent în 13 piețe. În Europa, Japonia, Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă, camioanele au parcurs în total aproximativ 5 milioane de kilometri – complet electric și, prin urmare, fără emisii locale.

Noua generație eCanter este pregătită să continue această poveste de succes. Succesorul beneficiază de cooperarea continuă cu clienții eCanter din ultimii ani, în numeroase piețe.  Feedback-ul clienților, precum și o evaluare continuă a datelor, cum ar fi timpii de conducere și de încărcare, transportul de marfă, topografia și temperatura, au ajutat la alinierea și mai bună a noii generații eCanterul la cerințele transportului efectiv de zi cu zi. Vehiculul va fi fabricat la uzinele FUSO din Tramagal (Portugalia) și Kawasaki (Japonia).

Povestea de succes FUSO Canter

Alături de eCanter și de modelul eCanter de ultimă generație, FUSO Canter cu propulsie convențională este deja cunoscut, de mai bine de o jumătate de secol, pentru variabilitatea, robustețea și fiabilitatea sa. Vehiculul este popular în întreaga lume și deține cele mai mari cote de piață în multe țări. Peste 4,5 milioane de vehicule Canter au fost vândute până în prezent, fiecare dintre acestea având ca unic scop să facă transportul pe toate continentele lumii mai eficient și mai economic pentru client. În fiecare an se construiesc aproximativ 100.000 de unități ale modelului Canter, care sunt vândute în întreaga lume. În 2021, FUSO a lansat noua generație Canter, cu caracteristici avansate de siguranță, confort și design.

În Europa, FUSO este prezentă în peste 30 de țări cu Canter în segmentul de 3,5t până la 8,55t. Sediul central de vânzări și post-vânzare este situat în Stuttgart. Canter este fabricat pentru piețele europene la Tramagal (Portugalia). Mai mult de jumătate din componentele și piesele utilizate într-un Canter provin din producția europeană. În întreaga Europa, peste 800 de puncte de service asigură mobilitatea clienților în orice moment.

FUSO, cea mai internațională marcă a grupului Daimler Truck Group

Mitsubishi Fuso Bus and Truck Cooperation (MFTBC) este o filială a Daimler Truck și unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din Japonia. Marca emblematică FUSO este o emblemă a portofoliului Daimler Truck din Asia, cu o gamă completă de produse pentru o mare varietate de condiții de exploatare. Cu un confort de rulare excelent și sarcini utile flexibile, camioanele și autobuzele FUSO sunt adevărați profesioniști atunci când vine vorba de economie, confort și siguranță. Marca FUSO se mândrește cu o rețea extinsă de ateliere ce asigură serviciile post-vânzare și vânzările de piese de schimb în peste 170 de piețe din întreaga lume. Astfel, FUSO este cea mai cunoscută marcă internațional a Daimler Truck. În plus, MFTBC joacă un rol cheie în cadrul grupului ca centru de competență pentru vehiculele comerciale ușoare și tehnologii de propulsie de ultimă generație. Marca FUSO și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare la începutul anului.

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), a livrat în 2020 un total de 3 camioane electrice ușoare eCanter către IKEA Japonia. IKEA Japonia, filiala japoneză a companiei suedeze de mobilă pentru casă IKEA, este prima companie de mobilă pentru casă care primește livrări ale eCanter. Două dintre cele 3 vehicule sunt operate de IKEA Japonia și unul este deținut de SG Moving Co., Ltd., care este partener logistic al IKEA Japonia.

IKEA Japonia susține puternic inițiativele de sustenabilitate și măsurile de protecție ale mediului care au un impact pozitiv asupra oamenilor, societății și pământului.

IKEA și-a stabilit un obiectiv de reducere cu 80% a emisiilor sale de gaze cu efect de seră până în 2030. Compania a stabilit, de asemenea, obiectivul de a utiliza exclusiv vehicule electrice pentru nevoile sale de transport până în 2025. Compania a introdus 2 eCantere în operațiunile sale de livrare în martie 2020, urmat de un vehicul suplimentar al noului model cu caracteristici de siguranță îmbunătățite în decembrie 2020. Unul dintre cele 3 vehicule a fost utilizat pentru livrarea produselor între magazinele IKEA Kohoku și IKEA Harajuku, în timp ce 2 au fost utilizate pentru livrarea produselor către casele clienților.

ECanter are o autonomie de aproximativ 100 km cu o singură încărcare și este potrivit în special pentru transportul urban, producând mai puțin zgomot și vibrații decât un vehicul cu motor diesel. De asemenea, este capabil să răspundă nevoilor de transport atât pe timp de noapte, cât și pe zi, deoarece poate fi încărcat noaptea, ceea ce duce la ore de lucru mai eficiente în timpul zilei. eCanter poate acoperi aplicații operaționale mai lungi de 100 km cu încărcare rapidă repetată. Sistemul eCanter utilizat pentru livrările între IKEA Kohoku și IKEA Harajuku conduce în medie aproximativ 50 km pe zi, pe baza unei călătorii dus-întors. În unele zile cu început de livrare devreme, vehiculul parcurge peste 100 km în timpul a 2 călătorii dus-întors între locații, dovedind capacitatea eCanter de a parcurge întreaga sa autonomie.

În calitate de producător de vehicule comerciale, MFTBC se angajează să reducă emisiile de CO2 prin viziunea sa de a face ca toate vehiculele noi de pe piața japoneză să fie „rezervor-la-roată” neutre în CO2 până în 2039. eCanter este gata să joace un rol semnificativ în atingerea de zero emisii din flotele de vehicule comerciale, deoarece interesul pentru formarea societăților decarbonizate câștigă avânt în cadrul guvernelor, atât în interiorul, cât și în afara Japoniei. MFTBC va continua să se angajeze în realizarea transportului sustenabil cu clienți dintr-o varietate de industrii.