Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Campion în zonele urbane: FUSO eCanter este acum disponibil în Hong Kong

Daimler Truck AG și filiala lor japoneză Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation anunță lansarea pe piață a noii generații eCanter în Hong Kong. Cea mai recentă versiune a versatilului autocamion ușor complet electric va fi disponibilă începând cu luna ianuarie în diferite variante între 5 și 8,55 tone.

Datorită aplicațiilor versatile ale caroseriei și dimensiunilor compacte, FUSO eCanter este ideal pentru transportul în interiorul orașului în zonele urbane dense. Cu peste 7 milioane de locuitori pe o suprafață de 1.100 km2, Hong Kong este una dintre cele mai dens populate metropole din lume.

Vehiculele destinate pieței din Hong Kong sunt produse la uzina MFTBC din Kawasaki și echipate local în Hong Kong cu caroserii care îndeplinesc cerințele pieței. eCanter este echipat cu funcții de siguranță precum Active Sideguard Assist 1.0 și Active Attention Assist, sporind astfel siguranța șoferului și a celorlalți participanți la trafic. eCanter va fi distribuit de partenerul Universal Cars Ltd., care vinde exclusiv vehicule marca FUSO din 1976.

În prezent, Hong Kong are standarde de emisii Euro VI pentru camioane, iar orașul își propune să fie complet neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050. Având în vedere că traficul din Hong Kong reprezintă aproximativ 20% din emisiile de CO2 ale orașului, răspândirea vehiculelor electrice, cum ar fi eCanter, ar trebui să aducă o contribuție importantă la neutralitatea climatică. Pentru a promova răspândirea vehiculelor comerciale electrice, guvernul din Hong Kong a înființat un fond de 1,1 miliarde de dolari HDK (aproximativ 117 milioane de euro) pentru transporturi cu energie nouă, pentru a promova integrarea vehiculelor electrice în flotele existente. Se așteaptă ca eCanter să se afle pe lista vehiculelor eligibile care se califică pentru subvenții guvernamentale.

Articole similare

Ad