Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mitsubishi Forklift Trucks propune o gamă completă de utilaje de stivuit pentru aplicații de interior și de exterior, inclusiv tehnologie litiu-ion, câștigându-și un renume din performanță și fiabilitate. Grupul japonez este și producător de motoare, iar din trimestrul al treilea al 2021 furnizează deja propulsoare cu nivel de emisii Stage V.

Mitsubishi este consacrat pe segmentul stivuitoarelor cu contragreutate, atât moto (diesel/gaz), cât și electrice – gamele Grendia și Edia – precum și pe segmentul reach-truck-urilor de până la 2,5 t – gama Sensia. Stivuitoarele au capacități de operare de până la 5,5 t și se remarcă prin fiabilitate și eficiență. În plus, sunt foarte bine echipate, cu numeroase dotări incluse în configurația standard. De exemplu, pe lângă pachetul de sisteme de siguranță comun tuturor utilajelor din gama premium, la Mitsubishi setul complet de lumini LED, indicatorul de greutate a încărcăturii, controlul vitezei în viraj și sistemele de centrare a poziției furcilor pe orizontală și pe verticală sunt, de asemenea, incluse în configurația de bază.

Foarte important, în cazul familiei de stivuitoare electrice Edia („Electric Diamond“), componentele robuste, rezistente la umiditate, permit funcționarea utilajelor atât la interior, cât și la exterior (standard de siguranță IPX4). În plus, o particularitate a electrostivuitoarelor Mitsubishi cu 3 roți este direcția asistată 360O, patentată la nivel internațional și pentru care grupul japonez are exclusivitate în producție 10 ani. Practic, direcția funcționează similar celei de reach-truck, elimină modul standard de întoarcere din 3 manevre a electrostivuitorului și permite operațiuni mai rapide și mai sigure, grație reducerii semnificative a forței centrifuge. Astfel, productivitatea este crescută cu 10%. Designul optimizat asigură vizibilitate operatorului, în special din interiorul utilajului cu catarg, atât în direcția de deplasare, cât și prin plafonul cabinei (acolo unde este cazul), în laterale și în spate.

Din gama echipamentelor de depozit Premia, transpaletele electrice – PBV/PBF20-25N3 seriile R și S – sunt printre cele mai solicitate modele. Având sarcini cuprinse între 2 și 2,5 t, transpaletele pot fi configurate cu platformă rabatabilă sau fixă, cu acces prin spate sau prin lateral. În funcție de dimensiunea bateriei, șasiul heavy-duty este în variante mini, junior sau senior. Șasiul mini este cel mai scurt de pe piață, astfel că transpaleta PBV20N3 este extrem de ușor de manevrat.

Principalele avantaje ale transpaletelor electrice Mitsubishi:

Cele mai multe echipamente sunt construite la fabrica din Järvenpää (Finlanda) a grupului japonez. Garanția standard pentru toate echipamentele Mitsubishi este de 2 ani sau 2.000 de ore de funcționare, iar clienții pot opta și pentru garanție extinsă, de 5 ani, ceea ce confirmă încă o dată încrederea pe care producătorul o are în utilajele oferite.

Mitsubishi Forklift Trucks, unul dintre primii 4 producători mondiali de echipamente de ridicat și manipulat, este reprezentat în România de Wylze Logistik.

Essential Supply Products (ESP), cel mai important producător și furnizor independent din Marea Britanie de serveţele de unică folosință, a selectat o flotă de stivuitoare electrice Mitsubishi EDiA ca parte a angajamentului companiei pentru reducerea amprentei de carbon. Compania a preluat astfel livrarea unei flote care cuprinde o combinație de 8 stivuitoare noi și second hand de la HFT Forklifts, dealerul local Mitsubishi Forklift Trucks în Marea Britanie.

„Producem peste 200.000 de produse finite pe lună. Pentru a face acest lucru, avem echipamente care operează în 3 schimburi a câte 8 ore pe zi.

Stivuitoarele trebuie să mute role mari de hârtie, ce pot avea o lungime de până la 2,7 m, cu diametre de până la 1,5 m. Acestea sunt apoi stivuite unele peste altele, astfel încât înălțimea totală de ridicare depășește 3 m, a explicat Rob Smith, șef de achiziții ESP.

Compania a folosit în trecut utilaje pe gaz petrolier lichefiat, însă a decis electrificarea flotei, din cauza problemelor cu emisiile poluante și mirosul de gaz atunci când se lucra la interior. „Am colaborat cu HFT Forklifts pentru a găsi cele mai potrivite echipamente, ținând cont de sarcinile complexe și de nevoile noastre operaționale”.

ESP a comandat 3 stivuitoare Mitsubishi EDiA EX 3 T cu 4 roți FB30N.

Două dintre acestea au fost echipate cu cleme pentru rulouri de hârtie, în timp ce al treilea a fost furnizat cu un sistem Bolzoni de cleme pentru întoarcerea furcilor. În plus, au fost comandate două stivuitoare noi Mitsubishi EDiA EM 1.6 T cu 3 roți FB16ANT și 3 stivuitoare Mitsubishi FB16PNT cu 3 roți second-hand. Toate echipamentele sunt dotate cu baterii noi plumb-acid, cu sistem de umplere a bateriilor și încărcătoare trifazate de opt ore.