Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Autonomous Solutions a încheiat un parteneriat strategic cu compania americană Aurora, pentru a dezvolta împreună camioane autonome pe autostradă. Acordul semnat între Volvo Autonomous Solutions și Aurora este un parteneriat pe termen lung care se întinde pe mai mulți ani. Accentul inițial este pe aplicațiile de la un terminal logistic la altul pentru clienții din America de Nord. Automatizarea vizează crearea de beneficii tangibile atât pentru clienți, cât și pentru societate, în termeni de productivitate, siguranță, durabilitate și eficiență energetică.

Acest parteneriat se va concentra pe integrarea șoferului Aurora în camioanele pentru autostradă Volvo și pe dezvoltarea soluțiilor de transport ca serviciu. Aceste soluții se bazează pe produsele de vârf ale Volvo și se bazează pe experiența în materie de siguranță și expertiza Aurora în dezvoltarea sistemelor de conducere automată.

„Crearea unei oferte autonome viabile necesită parteneriate strânse atât cu clienții, cât și cu partenerii tehnologici pentru a dezvolta capabilitățile necesare”, spune Nils Jaeger, președintele Volvo Autonomous Solutions. „Acest parteneriat interesant aduce obiectivul nostru de transport ca serviciu un pas important mai aproape și va accelera oferta noastră comercială pentru aplicații de la un terminal logistic la altul în America de Nord. Aurora este deja o forță conducătoare în sistemele autonome, iar software-ul, hardware-ul și platforma sa de servicii de date se combină pentru a oferi acces către soluții eficiente și sigure pe autostradă pe termen mediu.”

Colaborările Volvo Group anunțate anterior cu parteneri precum Nvidia și alții continuă în paralel cu colaborarea cu Aurora.

BMW Group a selectat noua platforma de robotica Nvidia Isaac pentru a-si imbunatati activitatea in fabricile de automobile. Colaborarea se concentreaza pe implementarea unui sistem end-to-end bazat pe tehnologii Nvidia, cu roboti dezvoltati folosind o arhitectura software care ruleaza pe platforma robotica deschisa Isaac Nvidia. Obiectivul BMW Group este de a imbunatati fluxul fabricii de logistica pentru a produce mai rapid si mai eficient masini configurate personalizat. Odata dezvoltat, sistemul va fi implementat in fabricile BMW Group din intreaga lume. „Folosirea platformei de robotica Isaac Nvidia este revolutionara. Grupul BMW face un pas inainte catre epoca fabricilor robotizate, folosind descoperiri in tehnologiile de IA si robotica pentru a crea un nivel de fabricatie customizat“, a spus Jensen Huang, fondator si CEO al Nvidia.

Parteneriatul utilizeaza sisteme IA Nvidia DGX si tehnologie de simulare Isaac, pentru a antrena si testa robotii, GPU de tractiune cu raze Nvidia Quadro, pentru a reda piese sintetice ale masinii, si o noua linie de roboti activi IA, construiti pe software-ului Isaac, alimentat de computere de inalta performanta Jetson Nvidia si EGX edge.
 
Lantul de aprovizionare BMW Group preia milioane de piese din peste 4.500 de site-uri de furnizori, implicand 230.000 de itemi. Volumele sunt in crestere, deoarece vanzarile de autoturisme BMW s-au dublat in ultimii zece ani, pana la 2,5 milioane de vehicule, iar modelele oferite sunt in medie in 100 de optiuni diferite, ceea ce face ca 99% din comenzile clientilor sa fie diferite intre ele. Pentru a optimiza acest flux de materiale, roboti autonomi de logistica ajuta acum procesul de productie curent pentru a asambla vehiculele personalizate pe aceeasi linie de productie. „Volumul de configuratii posibile a devenit o provocare pentru productia BMW Group in trei domenii fundamentale: calcul, planificare logistica si analiza datelor“, afirma Jürgen Maidl, vicepresedinte senior al departamentului de logistica al BMW Group.