Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

XPO folosește, în afară de metoda clasică de recrutare a candidaților, întâlniri video care își propun să selecteze 150 de ucenici, din diverse profesii care au legătură cu transportul, printre care și șoferi și șoferițe de camion. Apoi acestora li se stabilește o întâlnire cu reprezentanții companiei, pentru a le spori șansele de angajare la finalul uceniciei.

Ucenicii sunt integrați total în viața și activitatea agențiilor XPO unde vor ajunge să lucreze și pot participa la proiecte, inițiativă care le permite să colaboreze în cadrul unor comunități de meserii, la proiecte concrete de dezvoltare și transformare a firmei.

Criza de forță de muncă, nu doar din transport, ci și din multe alte sectoare economice, îi face pe francezi să apeleze și la alte soluții mai puțin obișnuite de recrutare. Un acord de parteneriat între Agenția de Formare în Transport și Logistică AFT și Agenția de Educație prin Sport Apels își propune ca tinerii ieșit din școli sportive să descopere meseriile din transportul rutier de marfă și chiar să le îmbrățișeze. Din moment ce aceste școli le insuflă valori cum ar fi angajamentul, depășirea de sine și munca în echipă, Apels estimează că tinerii vor fi bine pregătiți pentru transport și logistică.

Pentru prima data in aproape doua decenii, au ajuns sa predomine companiile belgiene care intentioneaza sa concedieze, decat sa angajeze. Cu toate acestea, intr-un sondaj realizat de Manpower, antreprenorii belgieni se dovedesc a fi mai optimisti decat colegii lor din multe alte tari europene. 
Manpower a discutat cu 461 de angajatori belgieni la sfarsitul lui aprilie despre asteptarile privind angajarea in august, septembrie si octombrie. Dintre acestia, 11% au declarat ca intentioneaza sa angajeze personal, iar 16% ca vor renunta la personal, balanta negativa nemaiantalnindu-se in ultimii 17 ani. Chiar daca 22% dintre companiile din industria ospitalitatii se asteapta sa angajeze personal pana in septembrie, pesimismul in IMM a fost mai dur decat in companiile mai mari.
Manpower a chestionat si 34.600 de angajatori din 43 de tari, iar atitudinea angajatorilor belgieni este calificata drept „pesimism moderat”, 5 din cele 22 de tari europene fiind considerate mai bune decat Belgia.
Angajatorii belgieni sunt optimisti cand privesc situatia pe termen lung, marea lor majoritate anticipand revenirea la un nivel normal in cursul acestui an, insa viteza cu care se reiau activitatile si natura masurilor de sprijin ale guvernului vor fi cruciale.