Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De la persoane simple, la firme de diferite dimensiuni si pana la diverse asociatii, zeci de mii de romani din tara si din strainatate se alatura protestului pentru construirea de autostrazi initiat de omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi si promovat pe internet sub hastagul #sîeu. Astazi, pe 15 martie, la ora 15:00, in prezenta transportatorilor bucovineni, Mandachi va inaugura primul si singurul metru de autostrada din Moldova.

Timp de 15 minute, intr-un protest pasnic, transportatorii din Suceava se alatura astazi, 15 martie, initiativei lui Stefan Mandachi si vor fi prezenti in numar cat mai mare pe drumul E85, la borna kilometrica „8Km“ intre Suceava si Cumparatura. Mobilizarea la fata locului este exemplara, la fata locului fiind prezente camioane colantate cu „Romania vrea autostrazi“ si hastagul „sîeu“, simbolurile initiativei, alaturi de mai multe „dovezi“ ale accidentelor rutiere grave, respectiv masini avariate, dar si doua vehicule mortuare, ce simbolizeaza gravitatea lipsei autostrazilor. Nu in ultimul rand, la metrul de autostrada a fost amenajata si o scena cu un ecran de cativa metri pe care se va transmite momentul oficial al inaugurarii. La eveniment si-au anuntat prezenta cateva mii de persoane, astfel ca la fata locului au fost deplasate mai multe echipaje de politie, pompieri si ambulanta. #sîeu #romanivreaautostrazi.

Hastagul #sîeu nu putea lipsi tocmai de la Suceava, motiv pentru care transportatorii suceveni membrii ATM „Bucovina“ vor intrerupe activitatea maine, 15 martie, timp de 15 minute, incepand cu ora 15:00. Mai mult, in mod simbolic, o parte din membrii asociatiei vor fi prezenti la borna kilometrica 8 km, intre comuna Cumparatura si Suceava, cu mai multe vehicule in semn de protest
Initiativa omului de afaceri Stefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, cu un cost de 4.500 de euro, si care va fi inaugurat in timpul protestului national din 15 martie, este sustinuta in mediul virtual de mii de romani si de zeci de companii.

Protestului i se alatura inclusiv transportatorii bucovineni, care anunta ca isi vor intrerupe activitatea pe 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute. Pe langa oprirea activitatii, o parte dintre acestia vor fi prezenti si pe E85, la borna kilometrica 8Km, ce leaga orasul Suceava de comuna Cumparatura. „Ne solidarizam cu initiativa domnului Mandachi intrucat Moldova, si nu numai, are nevoie de autostrada. In mod simbolic, pentru a nu periclita circulatia pe DN2, vom merge la locul de inaugurare al metrului de autostrada cu cateva vehicule care vor stationa timp de 15 minute. In plus, toti transportatorii din asociatie isi vor intrerupe activitatea maine, de la ora 15:00, timp de 15 minute“, a declarat presedintele Asociatiei Transportatorilor de Marfuri „Bucovina“, Alin Cretu.