Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Regula 3G pentru angajatori privind coronvirus a fost adoptată în Parlamentul și Guvernul federal din Germania la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel, toţi lucrătorii și angajații din mediul publc şi privat sunt obligați să facă dovada vaccinării sau a unui test negativ recent. Alternativ, un test rapid poate fi efectuat pe loc, înainte de a intra în sediul companiei. Angajatorii sunt obligaţi să documenteze toate dovezile și să le prezinte în cazul unui control oficial.

În acest sens, au apărut şi aplicaţii pentru smartphone (iOS şi Android) pentru a facilita punerea în practică a regulii 3G, atât în ceea ce priveşte verificarea, cât şi inspecţia.

Aplicaţia Mobivention permite scanarea certificatelor de vaccinare sau de sănătate ale angajaţilor şi salvarea acestora pe un server, în conformitate cu reglementările privind protecția datelor, pentru a fi puse apoi la dispoziție în cazul unui control oficial. Rezultatele testelor rapide efectuate la fața locului pot fi înregistrate manual.

Companiile mici și mijlocii pot descărca o versiune standard a aplicaţiei, în timp ce firmele mari și autoritățile au şi opțiunea de a dezvolta funcţii personalizate.