Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În timpul unei campanii de inspecție a autocamioanelor și autobuzelor, poliția landului Saxonia-Anhalt a constatat numeroase încălcări ale regulilor de circulație. O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne a anunțat vineri, 29 iulie, că au fost verificate în total 425 de camioane și 16 autobuze. Potrivit raportului, 175 de inspecții au evidențiat deficiențe. În 33 de cazuri, deficiențele au fost atât de grave încât a fost interzisă continuarea călătoriei.

Între 18 și 24 iulie, cei aproximativ 110 polițiști au constatat în principal încălcări ale timpilor de conducere și de odihnă. În plus, 30 de camioane circulau cu viteză prea mare, iar în 27 de cazuri încărcăturile nu erau suficient de bine fixate. De asemenea, s-a constatat că 3 autobuze și 24 de camioane prezentau defecțiuni tehnice. În Magdeburg, 2 șoferi de camion au fost prinși conducând fără permis.

Saxonia-Anhalt a participat până în prezent la toate cele 3 așa-numite săptămâni de inspecție „Truck and Bus” ale rețelei europene Roadpol în 2022. Până în prezent, au fost verificate peste 1.400 de camioane și autobuze și au fost depistate aproximativ 540 de infracțiuni.