Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cancelarul Olaf Scholz a exclus o limitare a vitezei pentru a face față crizei energetice și climatice. „Acest guvern nu a fost de acord cu acest lucru și de aceea nu vine”, a declarat duminică politicianul SPD.

Întrebat despre o eventuală acțiune personală în lupta împotriva schimbărilor climatice, cancelarul a spus: „Este o întrebare care mă face întotdeauna să mă simt puțin inconfortabil”. Desigur, ar putea spune că s-a asigurat că furnizorul său de energie electrică i-a furnizat energie electrică neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Dar adevărul pentru el, în calitate de cancelar, a fost că bilanțul său de CO2 a fost „teribil”. Printre altele, Scholz s-a referit la zborurile în toată lumea cu avioane guvernamentale și la maratonul summit-ului din ultimele zile. „Și nu cred că ar trebui să batem câmpii și să pretindem că suntem într-adevăr foarte exemplari în ceea ce privește emisiile de CO2.”

De la 1 iulie, salariul minim legal a crescut de la 9,82 euro brut pe oră în prezent la 10,45 euro brut pe oră. Potrivit Ministerului Federal al Muncii, creșterea actuală se bazează pe cea de-a treia ordonanță de ajustare a salariului minim din 9 noiembrie 2020. Potrivit ministrului federal al Muncii, Hubertus Heil (SPD), majorarea este ultima etapă de ajustare în baza celei de-a treia ordonanțe de ajustare a salariului minim.

Pe 1 octombrie, salariul minim legal general va fi majorat la 12 euro brut pe oră, prin Legea privind creșterea salariului minim. După aceea, comisia independentă pentru salariul minim urmează să decidă cu privire la orice alte etape de creștere – apoi până la 30 iunie 2023, cu efect de la 1 ianuarie 2024. În Germania există un salariu minim legal general din 2015.