Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Global Consortium și Merchant Marine Academy au deschis pre-selecţia pentru optsprezece șoferi de vehicule comerciale, care dețin deja un permis de conducere pentru camion şi card de calificare CPC, pentru a-i include într-un curs de formare dedicat transportului de containere. Promotorii afirmă că 60% dintre cei care vor absolvi cursul vor beneficia ulterior de un loc de muncă pe cel puţin șase luni, cu încadrare potrivit cadrului național de transport negociat la nivel colectiv. Scopul inițiativei este „să ofere locuri de muncă în zonă și să contribuie la ridicarea nivelului de calificare în sectorul transportului terestru prin introducerea unor resurse calificate, motivate și atent selectate“. Cursul este gratuit, fiind finanțat de Regiunea Liguria prin resurse FSE și administrat de Alfa Liguria.

La proiect s-au alăturat sindicatele Filt Cgil, Fit Cisl și Uiltrasporti din Liguria și câteva companii de transport cu sediul în Liguria, inclusiv Autamarocchi, Cattadori, Damonte Trasporti, GTI, Varani Riccardo, toate conectate la rețeaua Global Consortium. Înscrierile se închid pe 6 mai 2021.

Asociaţiile italiene Filt Cgil, Fit Cisl și Uiltrasporti își declară satisfacția față de rezultatul grevei naționale din întregul lanț de aprovizionare Amazon, convocată în 22 martie 2021. Potrivit unei note sindicale, în medie 75% dintre angajații direcți și indirecți ai multinaționalei de e-commerce au participat, cu vârfuri şi de 90%. Acum sindicatele cer convocarea companiei „într-un timp foarte scurt, pentru a nu fi obligați să continue protestul”.

În declarație, asociaţiile amintesc motivele grevei, care a avut rezonanță internațională și a primit solidaritatea diferitelor sindicate ale transporturilor, inclusiv a confederației ITF. „Amazon a crescut enorm datorită creșterii comerțului online în perioadele de pandemie, iar o parte din ceea ce a câştigat ar trebui redistribuită angajaților săi. Până în prezent, compania a refuzat să discute cu sindicatele despre sarcinile și ritmurile de muncă impuse, reducerea programului de lucru al șoferilor, clauzele sociale și continuitatea angajării tuturor în cazul schimbării contractului sau a furnizorului, stabilizarea lucrătorilor temporari și respectarea reglementărilor de sănătate și siguranță.“

În timpul grevei, managerul italian al Amazon, Mariangela Marseglia, a scris o scrisoare deschisă către clienți explicându-le că le va oferit în continuare un serviciu util, cu protecţia și siguranța întregului personal. „Angajamentul față de angajații noștri nu se oprește. Vom continua să ne asigurăm că tot personalul este protejat în mod adecvat și vom actualiza în mod constant să luăm măsuri. Oferim teste gratuite și vom sprijini planul de vaccinare în toate modurile, cât mai curând posibil. Punem angajații și furnizorii terți pe primul loc, oferindu-le un mediu de lucru sigur şi modern, cu salarii competitive (printre cele mai mari din industrie), beneficii și oportunități excelente de creștere profesională. Folosim cele mai avansate tehnologii și le punem la dispoziția lucrătorilor și furnizorilor noștri pentru a îmbunătăți siguranța la locul de muncă.”