Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Potrivit Departamentului pentru Transporturi din Marea Britanie, citat de Tispol, accidentele grave si fatale provocate de consumul de alcool la volan au atins, in ultimul an, cel mai inalt nivel din 2010 incoace. Cresterea accentuata a numarului de victime provocate de condusul sub influenta alcoolului coincide cu o scadere cu 17% a numarului de politisti, in aceeasi perioada de timp, dar si cu o reducere de 55% a numarului de testari pe sosele.

Perioada de dinaintea sarbatorilor de Craciun va fi deosebit de aglomerata pentru politia din toata tara, statisticile evidentiind ca in decembrie se inregistreaza un varf de pana la 20% in accidentele cauzate de consumul de bauturi alcoolice. „Cifrele arata ca mai multi oameni mor ca urmare a alegerii cuiva de a conduce sub influenta alcoolului“, avertizeaza Neil Worth, de la biroul de siguranta rutiera GEM.
Limita actuala de consum de alcool in Anglia si Tara Galilor este de 80 mg / 100 ml, Scotia adoptand in 2014 o limita mai mica, de 50 mg / 100 ml.

In primele zece luni ale lui 2019 au fost inregistrate 159 de decese in trafic, in Danemarca, in crestere fata de cele 134 de victime inregistrate in perioada similara a anului trecut.
Ca raspuns la statistici, Guvernul a organizat o Comisie pentru Siguranta Rutiera care sa ajute, prin masuri, la imbunatatirea sigurantei rutiere, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Transporturilor si Locuintelor. „E tragic ca numarul de decese din trafic este in crestere si ca 95% dintre accidentele rutiere se petrec din cauza comportamentului uman“, a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht. „Acesta este un semn ca nu avem suficienta grija de noi si de ceilalti de pe sosele.“