Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks începe producția în serie a versiunilor electrice ale celei mai importante game de produse a companiei, camioanele grele: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Aceste camioane pot funcționa la o greutate totală de 44 de tone, iar cele 3 modele reprezintă aproximativ două treimi din vânzările companiei.

Cu aceste noi achiziții, Volvo Trucks are 6 modele de camioane electrice în producție de serie la nivel global – cea mai largă gamă de camioane electrice din industrie.

„Aceasta este o piatră de hotar și dovedește că suntem în fruntea transformării industriei. Au trecut mai puțin de 2 ani de când am prezentat pentru prima dată camioanele noastre electrice grele. Acum creștem volumele și vom livra aceste camioane extraordinare clienților din întreaga Europă, iar mai târziu și clienților din Asia, Australia și America Latină”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Producția în serie a celor mai grele camioane electrice Volvo va începe la fabrica Tuve din Gothenburg, Suedia, iar anul viitor va urma fabrica din Ghent, Belgia.  Volvo produce camioanele electrice pe aceeași linie cu camioanele sale convenționale, ceea ce oferă o flexibilitate ridicată a producției și creșteri ale eficienței. Bateriile sunt furnizate de noua fabrică de asamblare a bateriilor Volvo Trucks din Ghent.

Cererea de camioane electrice este în creștere rapidă pe multe piețe, unul dintre motoarele acestei creșteri fiind nevoia cumpărătorilor de mijloace de transport de a trece la transporturi fără fosile pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate. Portofoliul electric al Volvo Trucks ar putea acoperi aproximativ 45% din toate mărfurile transportate în prezent în Europa.

„Am vândut aproximativ 1.000 de unități ale camioanelor noastre electrice grele și peste 2.600 de camioane electrice în total. Ne așteptăm ca volumele să crească semnificativ în următorii câțiva ani. Până în 2030, cel puțin 50% din camioanele pe care le vindem la nivel global ar trebui să fie electrice”, comentează Roger Alm. Linia electrică de 6 modele de camioane Volvo Trucks acoperă o gamă largă de aplicații, cum ar fi distribuția urbană și manipularea deșeurilor, transportul regional și lucrările de construcții.

Volvo Trucks a primit o comandă pentru 100 de camioane Volvo FM Electric de la DFDS, cea mai mare companie de transport și logistică din Europa de Nord. Acordul este cea mai mare comandă comercială de până acum pentru camioanele electrice Volvo și una dintre cele mai mari pentru camioanele electrice grele din întreaga lume.

„Aceasta este o etapă majoră în angajamentul nostru pentru transportul fără combustibili fosili și sunt foarte mândru de parteneriatul pe care îl avem cu DFDS. Împreună arătăm lumii că transportul electrificat cu camioane grele este deja o soluție viabilă. Cred că acest lucru va încuraja mult mai mulți clienți să facă cu încredere primul pas în propria lor călătorie de electrificare”, comentează Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Primele livrări ale Volvo FM Electric către DFDS vor începe în al patrulea trimestru al anului 2022 și vor continua pe tot parcursul anului 2023. Camioanele vor fi utilizate atât pentru transportul pe distanțe scurte, cât și lungi în sistemul logistic DFDS din Europa.

FM Electric are o greutate totală autorizată de 44 t (greutate brută combinată) și are o autonomie de până la 300 km. Cu o sesiune de încărcare suplimentară în timpul prânzului, distanța poate fi extinsă. Vehiculele pot fi încărcate atât prin încărcarea peste noapte la depozit (fiecare camion vine cu un încărcător de curent alternativ), cât și prin încărcare de mare putere pe traseu (încărcare DC). DFDS a ales o soluție de finanțare oferită de Volvo Financial Services.

Tendința de electrificare pe piața camioanelor grele se accelerează. În Europa, câteva sute de camioane de peste 16 t au fost înregistrate până acum în acest an. Dintre acestea, aproximativ 40% sunt camioane electrice Volvo.

„Scopul nostru clar este de a conduce transformarea camioanelor electrice și poziția noastră de lider pe piață arată că suntem cu siguranță pe drumul cel bun. Obiectivul nostru pentru 2030 este ca jumătate din livrările noastre globale de camioane să fie electrice. Ne face plăcere să vedem că interesul crescând în rândul clienților noștri începe să se reflecte în comenzile ferme, nu în ultimul rând prin această comandă impresionantă de la DFDS”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks a început producția în serie de camioane electrice în 2019, fiind una dintre primele mărci de camioane care a făcut acest lucru. Gama de produse include acum șase modele de camioane electrice – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR, vândute în America de Nord.