Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Exporturile britanice, îngenuncheate de Brexit

La începutul lui martie 2021, unul din patru camioane care traversa Canalul Mânecii din Marea Britanie în Franța călătorea „pe gol“. Datele, culese de asociația britanică de transport rutier Road Haulage, arată în mod clar efectul Brexitului nu numai asupra transportului rutier, ci mai ales asupra exporturilor din insulă. Cauza este aplicarea procedurilor vamale care încetinesc traficul comercial, în special al mărfurilor care necesită controale fitosanitare.

Biroul german de statistică a anunțat că, în ianuarie 2021, importurile din Marea Britanie au scăzut cu 56% față de aceeași lună a anului precedent, în timp ce exporturile germane au scăzut cu 29%. Potrivit unui economistului băncii olandeze, James Smith, exporturile britanice către Italia au scăzut cu 70% și către Franța cu 20%.

Autoritățile britanice așteaptă o îmbunătățire, datorită mai ales activității companiilor de transport. Pentru a aborda această situație, guvernul britanic a amânat introducerea unor controale la import din aprilie în octombrie, şi din iulie în ianuarie 2022.

Articole similare

Ad