Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Exporturile, in continua crestere


Dupa Bulgaria si Letonia, tara noastra a fost in prima jumatate a acestui an pe locul trei in ceea ce priveste cresterea anuala a exporturilor in UE. In aceasta perioada, exporturile tarii noastre au fost de 8,2 miliarde de euro. Nu acelasi lucru se poate spune si despre importuri, unde cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Suedia (30%), Lituania (27%), Cehia si Olanda (22%). Cresterea exporturilor tarii noastre a continuat si luna trecuta. Astfel, potrivit bursei TimoCom, volumul marfurilor a fost in crestere atat la export, cat si la import. Astfel ca s-a ajuns la un raport marfa/camioane total de 50/50.
 

Cea mai importanta crestere a exporturilor s-a inregistrat catre Franta, de la un raport marfa/camioane de 50/50 in urma cu doua luni la 75/25 luna trecuta. Un aport important la exporturile noastre catre Franta l-a avut Dacia, care a trimis francezilor 76.255 de vehicule in primele opt luni ale acestui an. De altfel, Franta a fost principala piata de export pentru Dacia, urmata de Germania si Italia. Importurile din aceasta tara sunt, insa, in continua scadere din iunie, cand raportul marfa/camioane a fost de 43/57, pana la 20/80 luna trecuta.
Din vara, importurile din Polonia au inceput sa creasca, in timp ce exporturile au scazut. Astfel, exporturile catre aceasta tara au tot scazut usor din august, cand erau de 70/30, la 61/39, iar importurile au inceput sa creasca din august, cand erau de 67/33, la 85/15 luna trecuta. Tot in crestere constanta sunt si exporturile catre Italia, unde raportul marfa/camioane a ajuns la 94/6, valoare record pentru acest an.

Articole similare