Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fiat si PSA investesc impreuna in Italia

Fabrica SEVEL (Société Européenne de Véhicules Légers) din Atessa, un joint venture intre Fiat Group Automobiles si PSA-Peugeot Citroën, va primi o investitie de circa 700 de milioane de euro (550 de milioane de la Fiat-Chrysler si 150 milioane de la PSA) pe o perioada de cinci ani pentru cresterea productiei de utilitare Fiat Ducato, Peugeot Boxer si Citroën Jumper. Aceasta investitie va acoperi achizitionarea a 60 de roboti pentru operatiunile de sudura, renovarea a 25 de sisteme de vopsitorie, innoirea dotarilor unei linii de asamblare si o completa reorganizare a logisticii.
 

Investitia impreuna cu respectarea standardelor WCM (World Class Manufacturing) vor contribui la afirmarea acestei locatii ca una dintre cele mai avansate centre auto la nivel mondial. Standardele WCM vizeaza mai multe aspecte, printre care: securitate, management al costurilor, focus pe optimizare, mentenanta autonoma, organizarea spatiului de munca, control al calitatii, logistica si service, mediu, energie s.a.
SEVEL Sud produce 300.000 de vehicule comerciale ale celor trei marci pe an. Parteneriatul a inceput in 1979 si este valabil pana in 2019. Fiat si PSA-Peugeot Citroën au mai avut o astfel de colaborare, in Franta, SEVEL Nord, care a fost incheiata in 2012, cu cinci ani mai devreme decat se stabilise, PSA preluand cele 50% din actiunile Fiat.
Fabrica din Atessa este formata din patru unitati: ambutisare caroserie, asamblare si doua vopsitorii. Atessa este cea mai mare fabrica de vehicule comerciale din lume, cu o suprafata operationala de 1.165.000 m2, cu 700 roboti de productie si 10 sisteme pentru diferite elemente speciale de caroserie.
Din 1981, de la deschiderea fabricii, au iesit pe poarta 4,8 milioane de vehicule.

Articole similare

Ad