Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Finanțele amână preluarea activității de soluționare a contestațiilor de la ANAF

De la 1 iunie, activitatea de soluționare a contestațiilor ar fi trebuit mutată de la ANAF la Ministerul Finanțelor Publice. Mai multe reviste economice au anunțat ieri că mutarea activității de soluționare a contestațiilor de la ANF, la MFP, va avea loc de la 1 octombrie. Între timp, MFP trebuie să asigure mutarea și a angajaților de la ANAF la Ministerul Finanțelor.

Chiar dacă se bănuiește că oamenii care vor lucra în această activitate vor fi, în principal, aceiași, Ministerul FInanțelor neavând de unde să angajeze câteva sunte de noi funcționari publici, în condițiile în care ANAF ar trebui să facă restructurări, consultanții fiscali care s-au mai confruntat cu dificultatea de a rezolva anumite contestații, inclusiv legate de impozitarea diurnelor pentru șoferii de international, susțin că această măsură ar fi una istorică pentru contribuabili.

În prezent ANAF face inspecția fiscală și tot ANAF soluționează contestațiile care se fac ulterior de către controbuabili, ceea ce este o situație nepermisă. Până în octombrie, transportatorii controlați pe diurnă nu pot decât să spere că Guvernul va semna propunerea de amnistie fiscală. Altfel, cu doar două contestații soluționate favorabil la ANAF pe inspecția fiscală pe diurnă – din care una urmată de reînceperea controlului fiscal –  este puțin probabil ca firmele de transport să nu ajungă în instanță.

Articole similare

Ad