Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Flix lansează primele curse către Finlanda

FlixBus, compania care operează cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, va lansa primele curse către Finlanda, începând cu 27 iulie. Autocarele verzi vor opera ruta Varșovia (Polonia) – Vaasa (Finlanda), aceasta incluzând și o călătorie cu feribotul de la Tallinn la Helsinki. Prin intermediul noii linii, FlixBus va conecta nouă orașe din Finlanda cu Europa Centrală.

În Finlanda, autocarele vor opri în Vaasa, Närpiö, Pori, Rauma, Raisio, Turku, Salo, Espoo și Helsinki. Traseul spre Polonia continuă prin Estonia, Letonia și Lituania înainte de a ajunge în Varșovia. Cu o singură interconexiune, pasagerii din Finlanda pot ajunge cu autocarul și în alte orașe europene, cum ar fi Berlin, Viena sau Bratislava.

Modelul de afaceri FlixBus are la bază colaborarea cu parteneri locali de transport din întreaga lume, responsabili de operațiunile zilnice.

Prima linie spre Finlanda va fi operată de o companie de transport lituaniană, Ollex, și de un operator de feribot, Tallink. Datorită acestei cooperări între Tallink și FlixBus, pasagerii pot combina călătoria cu autocarul cu o călătorie cu feribotul pe un singur bilet și pot ajunge în Finlanda cu o singură rezervare.

În această vară, FlixBus sărbătorește cea de-a treia aniversare a activității sale în Țările Baltice. Primele linii din Estonia, Letonia și Lituania au fost lansate în iulie 2020. În prezent, FlixBus deservește 268 de orașe din cele trei țări și le conectează cu 292 de destinații europene.

În România, FlixBus în colaborare cu partenerii locali operează curse internaționale din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa.

Flix operează în 41 de țări, deservind în total peste 5.500 de destinații la nivel global. În 2022, peste 60 de milioane de pasageri au folosit serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound în America de Nord și Kamil Koç în Turcia. De la înființarea companiei, Flix a transportat aproape 300 de milioane de călători.

Articole similare

Ad