Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

FlixMobility se preg?te?te de extindere la nivel global

FlixMobility GmbH, compania-mama a platformelor de servicii de mobilitate FlixBus si FlixTrain, a anuntat finalizarea unei runde de finantare, serie F. Printre investitori se numara TCV si Permira, doua dintre cele mai mari fonduri de investitii care finanteaza companii de tehnologie din mediul public si privat. HV Holtzbrinck Ventures, un fond care sprijina compania de cativa ani, a participat de asemenea la aceasta runda de finantare prin intermediul unui fond comun de investitii cu Banca Europeana de Investitii, oferind expertiza locala pentru a dezvoltarea companiei.

Acesti investitori se alatura actionarilor existenti printre care se numara General Atlantic, una dintre cele mai importante societatii de investitii la nivel global, si Silver Lake, lider global in investitiile in companii de tehnologie.  
Capitalul atras va fi utilizat atat pentru extinderea retelei la nivel global, cat si pentru lansarea unor noi produse FlixMobility. FlixBus isi propune sa devina lider de piata in Statele Unite ale Americii si va lansa serviciile de mobilitate in doua noi piete din America de Sud si Asia in 2020. In ceea ce priveste FlixTrain, pe langa consolidarea produsului pe piata din Germania, trenurile verzi vor fi extinse in noi tari din Uniunea Europeana dupa liberalizarea pietei feroviare in 2020. In plus, finantarea va fi folosita pentru a lansa FlixCar, o platforma de ride sharing care se va alatura retetelor FlixBus si FlixTrain.  
In 2018, 45 de milioane de persoane au folosit FlixBus si FlixTrain, in cele 350.000 de conexiuni zilnice din peste 2000 de destinatii. FlixBus este lider de piata in Europa, iar in 2018 s-a extins in Statele Unite ale Americii. Compania lucreaza cu mai mult de 300 companii de transport (autocare si tren) si a creat peste 10.000 de slujbe in industrie.

Articole similare

Ad