Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Florin Citu: normele privind suspendarea ratelor vor veni foarte rapid

Normele de aplicare a ordonantei referitoare la amanarea platii ratelor la banci vor intra in discutia Guvernului foarte rapid, saptamana viitoare luni sau joi, a anuntat, vinery, 27 martie, ministrul Finantelor, Florin Citu.
,,Aceasta ordonanta (referitoare la amanarea ratelor, n.r.) este unica in Europa pentru ca se refera la toti debitorii, persoane fizice si persoane juridice, pentru toate tipurile de credite. Suspendarea se aplica pe o perioada de una pana la 9 luni. Sunt mai multe tari care fac acest lucru pe o perioada de trei luni, o luna, s.a.m.d. Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid, sper luni in sedinta de Guvern daca nu cel mai tarziu joi", a transmis ministrul Finantelor intr-un mesaj video pe Facebook. Oficialul a precizat, de asemenea, ca in cazul in care este nevoie perioada pentru cererile de suspendare va fi prelungita si dupa perioada starii de urgenta. Pe de alta parte, Florin Citu a mentionat ca pe toata aceasta perioada comisioanele vor fi sustinute de banci care, totodata, vor trebui sa se finanteze din piata, cu costurile aferente.
Ministrul Finantelor a anuntat joi seara ca plata ratelor poate fi suspendata la cerere pentru 9 luni, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.
In ceea ce priveste dobanda, Citu a spus ca aceasta se capitalizeaza la soldul creditului existent, dar se reesaloneaza pe toata durata creditului. Exceptie fac imprumuturile ipotecare pentru care dobanda se plateste esalonat pe o perioada de 5 ani, iar statul garanteaza 100% plata dobanzii capitalizate.

Articole similare

Ad