Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FM Logistic a inregistrat o crestere de 8,7% in anul financiar 2019/20

In anul fiscal 2019/20 incheiat la 31 martie 2020, FM Logistic a inregistrat venituri de 1,43 miliarde EUR, in crestere cu 8,7% fata de anul precedent (8%, fara efectele FX). Castigurile inaintea dobanzilor si impozitelor (EBIT) au fost de 42,5 milioane EUR, in crestere cu 21% fata de anul anterior. „Cresterea EBIT de 21% confirma impactul pozitiv al programului nostru Focus. Cresterea veniturilor a fost in totalitate organica, fiind sustinuta de o crestere puternica a vanzarilor si de introducerea de noi servicii, in special in zona logisticii urbane si multi-canal. Criza sanitara Covid-19 a avut un impact limitat asupra exercitiului financiar incheiat in martie 2020. Cu toate acestea, inceputul noului an fiscal a fost mai dificil. In aprilie si mai 2020, am inregistrat o scadere generala a veniturilor de 9% comparativ cu anul precedent si o crestere semnificativa a costurilor operationale, ca urmare a masurilor de preventie implementate. 
Luam in continuare masuri pentru a ne proteja angajatii, pentru a raspunde nevoilor clientilor si pentru a ne consolida situatia financiara. Aproape toate site-urile noastre sunt operationale. Avem cateva atuuri importante, si anume o situatie financiara solida, un portofoliu echilibrat de clienti si comercianti din domeniile Retail si FMCG, solutii de e-logistica, o activitate majoritar domestica si o structura stabila de actionariat, de familie. Domeniul logistic joaca un rol cheie in asigurarea aprovizionarii cu bunuri esentiale pentru populatie si companii. Toate acestea ne ofera incredere in capacitatea noastra de a depasi aceasta perioada neobisnuita.?, a declarat Jean-Christophe Machet, CEO FM Logistic.
Din punct de vedere comercial, anul financiar 2019/20 a adus FM Logistic noi contracte in valoare de peste 150 de milioane EUR. Cresterea vanzarilor a fost deosebit de puternica in sectoarele cosmetica/frumusete (+20%) si logistica comertului electronic, in special in Franta, Spania, India si Rusia.
Cresterea veniturilor a fost sustinuta si de introducerea de noi servicii care sa satisfaca tendintele consumatorilor, cum ar fi cresterea comertului electronic si orientarea catre solutii sustenabile.
Veniturile din activitatea de transport au depasit 500 de milioane EUR (36% din total), in mare parte datorita extinderii serviciilor de logistica urbana si LTL.
In 2019/20, FM Logistic a facut pasi importanti pentru a contribui la un lant de aprovizionare sustenabil. Acestia includ un program de securitate si sanatate in munca implementat in toate cele 14 tari in care isi desfasoara activitatea, dezvoltarea, impreuna cu scoala franceza de inginerie UTC, a unui ergoskelet conceput pentru activitatea de picking din depozite, furnizarea de informatii specifice clientilor despre impactul social si asupra mediului a serviciilor pe care FM Logistic le ofera si a pus bazele unui proiect de reducere a deseurilor. Datorita acestor proiecte, FM Logistic a primit ratingul EcoVadis Gold, astfel pozitionandu-se in top 5% companii recunoscute pentru performanta in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste (CSR).
In Romania, FM Logistic a inregistrat venituri de 29,8 milioane EUR in 2019/20. Activitatea s-a concentrat pe cresterea ratei de ocupare a suprafetei de depozit multi-client (100.000 m2) si extinderea colaborarii cu clientii existenti, oferind servicii integrate, inclusiv depozitare, co-packing si distributie. De asemenea, aceasta crestere a fost sustinuta de semnarea mai multor contracte cu noi clienti din industriile FMCG si Retail.
FM Logistic si-a continuat strategia de extindere a ofertei de servicii. „FM Logistic isi dezvolta serviciul 3E (easy to start, easy to use, easy to exit) in Romania pentru a oferi clientilor servicii de logistica standardizate la tarife competitive. Acest serviciu are toate premisele pentru a fi un succes, deoarece raspunde nevoilor IMM-urilor care nu si-au externalizat anterior activitatea de logistica. De asemenea, am extins alte doua servicii: serviciul LTL, care ajuta companiile sa isi optimizeze costurile de transport si sa creasca frecventa de livrare catre comerciantii cu amanuntul si automatizarea procesului de etichetare, economisind timp si bani.?, a spus Alexander Pavlov, country managing director.
Masurile, menite a proteja mediul inconjurator, introduse de FM Logistic in Romania, includ reducerea consumabilelor de unica folosinta in depozite si eliminarea paharelor de plastic din birouri. In acest fel, consumul de pahare de plastic de unica folosinta a fost redus cu peste 300 bucati pe zi. 
Pentru a raspunde nevoilor operationale ale clientilor sai, compania opereaza doua platforme logistice foarte aproape de Bucuresti (Dragomiresti si Petresti) si una langa Timisoara (Dudestii Noi), precum si doua site-uri de cross-docking (Cluj si Bacau).

Articole similare

Ad