Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

FM Logistic inaugureaza depozitul pentru produse farmaceutice din Bucuresti

FM Logistic a anuntat oficial deschiderea depozitului pentru produse farmaceutice din zona Bucurestiului, langa autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, in Dragomiresti, judetul Ilfov. Constructia acestei platforme a inceput in iulie 2016 si a primit primii sai paleti in noiembrie 2017 pe o suprafata de 10.000 m² destinata produselor cosmetice si FMCG (plus 1.000 m² de mezanin pentru activitatile de co-packing) si 10.000 m² cu licenta pentru logistica produselor farmaceutice si 1.150 m² de mezanin deasupra rampelor frontale pentru produse sensibile.
 

Aceasta investitie FM Logistic in Romania  estimata la 20 milioane euro, include studiul de fezabilitate, achizitia si viabilizarea terenului si construtia depozitului de 20.000 m² din capacitatea totala de 80.000 m². „Platforma din Dragomiresti este cea de-a treia platforma construita in Romania de catre NG Concept – filiala FM Logistic dedicata ingineriei constructiilor. Aceasta constructie reflecta imaginea FM Logistic in tara noastra, identitatea companiei si este recunoscuta in industria logistica. Depozitul a fost proiectat si construit in conformitate cu cele mai recente standarde si tehnologii in domeniul constructiilor pentru a raspunde exigentei FM Logistic. Incepand cu 2009, NG Concept si FM Logisitc au decis sa creeze constructii verzi in intreaga lume. Asadar, aceasta noua platforma FM Logistic va obtine certificarea LEED® in urmatoarele luni“, a declarat Veronica Vasilescu, administrative manager NG Concept.
FM Logistic a oferit in Romania pe parcursul ultimilor 8 ani servicii logistice companiilor farmaceutice globale de top, printre care receptia, depozitarea, manipularea si pregatirea pentru livrare si gestionarea informatica a fluxurilor de produse. In prezent, FM Logistic este pregatita sa respecte toate cerintele regulamentului UE ce va intra in vigoare incepand cu data de 9 februarie 2019, privind serializarea produselor farmaceutice. „Procesul pentru demararea serializarii a necesitat o investitie semnificativa in revizuirea echipamentelor existente, a sistemului informatic (hardware si software), a proceselor si in pregatirea angajatilor; toate aceste aspecte sunt in conformitate cu Asigurarea Calitatii si procesul de Management al Schimbarii. Pe langa serviciile de serializare, FM este deschisa tuturor posibilitatilor asociate acestei evolutii, inclusiv servicii de agregare daca este necesar.”a mensionat Jean Francois FUSCO- Corporate Healthcare Compliance Director FM Health.
Toate operatiunile de gestionare a depozitului sunt efectuate in conformitate cu cerintele europene, GSP (Bunele Practici de Depozitare) si GDP (Bunele Practici de Distributie), pentru produsele farmaceutice.
Depozitul este dotat cu instalatii pentru masurarea si controlul temperaturii si umiditatii, instalate dupa maparea termica regulata (iarna si vara) a instalatiei. Acestea asigura temperaturile specificate de producatorii de medicamente pentru produsele stocate, in conditii normale (maximum 25 OC) sau in conditii de frig – produse sensibile (pastrate intre 2 si 8 OC) si produse care necesita temperatura negativa (depozitate la o temperatura intre -25 si -15 OC).
In plus, partitionarile speciale pentru anumite tipuri de medicamente, echipamentele de manipulare marfa (scanere, reachtruck-uri, etc.), o instalatie independenta de alimentare cu energie electrica si un sistem special pentru indeplinirea conditiilor de securitate (acces control, camere video, etc.), un sistem de backup, asigura un management de depozitare eficient si sigur.
Datorita dezvoltarii afacerilor principalilor clienti, noilor contracte si a lansarii de noi activitati, FM Logistic si-a majorat veniturile cu 10% anul fiscal anterior, ajungand la 27,5 milioane de euro in Romania (la 31 martie 2018). Extinderea afacerilor existente si a portofoliului de clienti a dus la o crestere semnificativa a activitatii de depozitare (44% din totalul afacerilor) si o crestere stabila pentru transport (48%) si co-packing (8%).
Compania are 750 de angajati, opereaza trei platforme logistice in Romania-Timisoara, Bucuresti si Dambovita, pe un spatiu de depozitare de 95.000 m² si doua terminale logistice de cross-docking situate in Cluj si Bacau.

Articole similare

Ad