Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

FM Logistic, procese si echipamente bazate pe eficienta si dezvoltare durabila

Cu depozite raspandite in 14 tari din intreaga lume, FM Logistic este un jucator de referinta pe piata logistica internationala care imbunatateste in permanenta procesele si costurile si se concentreaza pe reducerea la minimum a impactului asupra mediului. Ca parte din programul sau de dezvoltare durabila, compania pune in aplicare masuri pentru a limita efectele activitatii sale asupra ecosistemului, una dintre acestea fiind reducerea costurilor cu tiparirea documentelor.
 

FM Logistic Romania a cautat sa reduca costurile de imprimare pentru cei peste 700 de angajati la nivel national, sa imbunatateasca gestionarea documentelor si sa optimizeze resursele companiei. Mai multi factori au facut ca mediul lor de imprimare sa fie extrem de dificil de gestionat. Utilizarea mai multor furnizori de servicii pentru consumabile si furnizori de servicii de mentenanta si o mare varietate de marci (5) si modele diferite instalate (23), dintre care mai mult de jumatate aveau intre 3 si 5 ani.
Cu un parteneriat consolidat in timp, specialistii ETA2U impreuna cu echipa IT din Romania, au realizat o evaluare cuprinzatoare a mediului de imprimare existent la FM Logistic Romania, tinand cont de 3 concepte esentiale: vocea mediului, vocea clientului si vocea procesului. Analiza a permis determinarea unui TCO real si o mai buna intelegere a nevoilor clientului. ETA2U- unul dintre principalii jucatori locali ai pietei de produse si servicii IT&C si FM Romania au elaborat un plan de optimizare in conformitate cu cerintele tehnice, financiare si HR ale companiei FM Logistic Romania, folosind noua generatie de imprimante HP inteligente, sigure si cu un cost accesibil pentru imprimarea color.
Pe langa imbunatatirea satisfactiei utilizatorilor si reducerea costurilor cu 25%, noua generatie de imprimante HP intelingente consuma pana la 15% din energia consumata de imprimantele laser din aceeasi clasa. Totodata imprimantele HP sunt prietenoase cu mediul inconjurator, reducand in acelasi timp emisiile de CO2, deseurile asociate ambalajelor cartuselor si a consumabilelor pe termen lung.
Prin implementarea unei politici de tiparire la nivelul intregii companii, FM Logistic Romania a realizat economii de 25% din costurile de imprimare in comparatie cu solutiile anterioare.
Printre avantajele suplimentare se numara: reducerea cu 20% a numarului de dispozitive instalate; gestionarea optimizata a consumabilelor si a echipamentelor, cu un singur furnizor; supravegherea completa a volumului de documente imprimate; securitatea documentelor; procesele standardizate la nivel national; reducerea drastica a emisiilor de CO2; reducerea deseurilor de hartie si cresterea productivitatii utilizatorilor; cresterea eficientei energetice si performantei imprimantelor;
FM Logistic si-a majorat veniturile cu 10% anul fiscal anterior, ajungand la 27,5 milioane de euro in Romania (la 31 martie 2018). Extinderea afacerilor existente si a portofoliului de clienti a dus la o crestere semnificativa a activitatii de depozitare (44% din totalul afacerilor) si o crestere stabila pentru transport (48%) si co-packing (8%).
Compania are 750 de angajati, opereaza trei platforme logistice in Romania- Timisoara, Bucuresti si Dambovita, pe un spatiu de depozitare de 95.000 m² si doua terminale logistice de cross-docking situate in Cluj si Bacau.

Articole similare

Ad