Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Active City Stop creste siguranta noilor Transit si Tourneo Connect

Active City Stop, echipare imprumutata de la cele mai noi modele de autoturisme Ford, contribuie decisiv la cresterea sigurantei si reducerea costurilor de reparatii.
Sistemul include un senzor (lidar – de detectare a luminii si intensitatii), pozitionat in partea superioara a parbrizului, care scaneaza zona din fata vehiculului (pana la o distanta de circa 7,6 m). Daca vehiculul detecteaza in fata un alt vehicul care franeaza, merge mai incet sau stationeaza, astfel incat exista pericolul unui impact frontal, sistemul pregateste sistemul de franare sa actioneze cu toata forta imediat ce soferul apasa pedala de frana.
 

In cazul in care soferul nu ia nicio actiune in vederea franarii sau schimbarii traiectoriei de deplasare, vehiculul franeaza automat si reduce cuplul motorului, evitand sau diminuand astfel urmarile unei astfel de ciocniri. In schimb, daca soferul accelereaza sau schimba directia de deplasare, sistemul este dezactivat.
Active City Stop functioneaza la viteze mai mici de 30 km/h, la viteze sub 15 km/h sistemul evitand total coliziunea cu obstacolul din fata vehiculului.
Tinand cont de faptul ca ciocnirile din spate sunt foarte intalnite, mai ales in mediul urban, Ford estimeaza ca sistemul Active City Stop poate contribui la reducerea cu 5 pana la 9% a coliziunilor de acest fel.

Articole similare

Ad