Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford atinge 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 l la uzina din Craiova

Ford România anunță atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 l fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea producției acestuia în 2012. Motorul EcoBoost 1.0 l cu numărul 1.500.000 produs la Craiova va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

Motorul de 1.0 l EcoBoost a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton și Merkenich, iar din 2012, acesta se construiește la fabricile Ford din Craiova și Köln.

Ford Craiova produce în prezent motorul EcoBoost de 1.0 l în versiunile mHEV 125 CP și 155 CP, dar și în versiunile tradiționale non-mHEV, de 95 CP, 100 CP și 125 CP. Aceste versiuni echipează o varietate de vehicule Ford, precum Puma, EcoSport, Fiesta, Focus, dar și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV, ajungând la clienții Ford din întreaga lume.

“Lansarea motorului de 1.0 l EcoBoost a reprezentat o adevărată revoluție în industria auto. Sunt foarte mândru că primul motor a ieșit de pe linia de producție în timpul mandatului meu în funcția de director al Uzinei de Motoare Craiova”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România.

Puternicul, versatilul și eficientul motor EcoBoost de 1.0 l a adunat numeroase premii de la lansarea sa pe piață în 2012, inclusiv 11 premii internaționale la competiția IEPOTY (International Engine and Powertrain of the Year), fiind recunoscut pentru eficiența consumului de carburant și performanțele sale calitative.

“Atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la fabrica din Craiova reprezintă cu adevărat un moment extraordinar pentru noi, un moment de mândrie pentru întreaga echipă a uzinei de motoare. În prezent, lucrăm în 3-4 schimburi pentru a susține producția zilnică de peste 1.700 de motoare. La fiecare 42 de secunde, un motor este asamblat pe liniile noastre de producție de la Craiova”, a declarat Nicolae Gavrilă, Directorul uzinei de motoare Ford Craiova.

Motorul EcoBoost de 1.0 l este, de asemenea, primul motor cu 3 cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru, oprind automat unul dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă, ca de exemplu coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

În anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu premiatul motor de 1.0 l EcoBoost. „Motorul EcoBoost de 1.0 l continuă să stabilească noi standarde în categoria de motoare compacte pe benzină. Întreaga noastră echipă de la uzina din Craiova este mândră să facă parte din acest proiect, să vadă pe stradă modelele Ford Puma produse aici, echipate inclusiv cu acest motor, oferind clienților noștri experiență deosebită la volan, specifică Ford”, a declarat Adrian Calangiu, Manager Producție, uzina de motoare Ford Craiova. Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajați care lucrează atât pentru producția de vehicule, cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi pentru a face față cererii actuale de pe piață.

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generație. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiți doar în modernizarea secției de producție motoare.

Articole similare

Ad